"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

RTÜK tarafından A9 TV'ye pek çok ceza verildi

12 Temmuz 2018, Perşembe 14:56
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar'ın sahibi olduğu A9 TV'ye bugüne kadar en üst orandan 7 kez idari para, 3 kez uyarı ve 5 defa program durdurma cezası uyguladı.

Binlerce vatandaşın şikayetine konu olan Oktar'ın yayınlarını yaptığı A9 TV, bugüne kadar defalarca RTÜK'ün en üst düzeyden müeyyideleriyle karşı karşıya kaldı.

Üst Kurul, "Adnan Oktar ile Sohbetler" isimli programdaki yayınlarda 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'da yer alan hususların ihlal edilmesi nedeniyle 7 kez idari para cezası, 3 kez uyarı ve en üst limitten 5 defa program durdurma cezası verdi.

A9 TV'ye uygulanan müeyyideler arasında en sert yaptırımlardan olan program durdurma cezası, Oktar'ın yayınlarında 6112 sayılı Kanun'daki "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez." hükmünün ihlal edilmesi nedeniyle uygulandı.

A9 TV, gizli ticari iletişim konusundaki ihlali üzerine de idari para cezasına çarptırıldı.

Yaptırımlar artınca belgesele döndü

Yapılan incelemelerde, RTÜK'ün uyguladığı yaptırımlar ve vatandaş şikayetlerinin kamuoyu gündemine gelmesi sonrasında Oktar'ın özellikle son dönemde yaptığı yayınlarda keskin bir değişim gözlendi.

Bu süreçte kanalın yayın politikasını değiştiren Oktar, yayınlarında kadın program sunucuları ve konuklara yer vermeyip, daha çok belgesel ağırlıklı yayınlara başladı. (AA)

***

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki villası mühürlendi

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından dün sabaha karşı Adnan Oktar'ın Kandilli'de bulunan evi operasyon düzenlendi.

Dün gece arama çalışmaların bitmesinin arından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kandilli'deki villanın mühürlendiği görüldü. Polis ekipleri evinin önünde güvenlik önlemi aldı. 

ADNAN OKTAR'IN VİLLASI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyon kapsamında aramaların saatlerce sürdüğü Üsküdar Kandilli'deki villa, bugün havadan fotoğraflandı.

Mühürlenen ve önünde polis ekibinin beklediği villanın yakından çekilen fotoğraflarında ana yapının yanında ek binaların olduğu görülüyor. Operasyonun kilit adresi olan lüks villa ağaçlar arasında yer alıyor.

AA

Etiketler: rtük, a9, adnan oktar
Okunma Sayısı: 1898
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı