"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rus ekonomi uzmanından Türkiye'ye tavsiye

14 Ağustos 2018, Salı 22:02
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin elektronik ürünlerini boykot etme kararını yorumlayan Rus uzman Belyayev, "Eğer bir şeyi istiyorsanız ve bunun için siyasi irade ve mali kaynak varsa, o zaman her türlü ekonomik sorunu çözersiniz" dedi.

 

Sputnik'e demeç veren Borsa Piyasası ve İşletme Enstitüsü Baş İktisatçısı Dr. Mihail Belyayev, Erdoğan'ın boykot kararıyla Türkiye'nin çok zorlu ancak tamamen gerçekçi bir ekonomik kalkınma ve üretim sürecine girdiğine işaret etti.

'SİYASİ İRADE VE MALİ KAYNAK VARSA…'

Belyayev, "Elbette kimse Türkiye'nin bu zor elektronik teknolojiyi üretmeyi yasaklamıyor ancak bunun için bilimsel altyapı, uygun kadrolar ve üretim kültürü gerekiyor. Türkiye, gerekli aksamları Çin, Malezya ve diğer ülkelerden alabilir. Hatta Rusya'ya da başvurabilir. Bunların hepsi mümkün. Ayrıca eğer bir şeyi istiyorsanız ve bunun için siyasi irade ve mali kaynak varsa, o zaman her türlü ekonomik sorunu çözersiniz" dedi.

'BÜYÜK ÇABA, İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ KARAR VE SİYASİ KARARLILIK GEREKTİREN BİR YOLCULUK'

"Görünen o ki, Türkiye bu yola ciddi şekilde girdi ve bu konuda birtakım gelişmeler yaşanacak. Ancak maddi, örgütsel ve teknik anlamda çok masraflı bir yolculuğa hazır olunmalı" diye devam eden Belyayev, bu yolculuğun büyük çaba, iyi düşünülmüş kararlar ve büyük bir siyasi iradeyle kararlılık gerektirdiğinin altını çizdi.

Erdoğan SETA tarafından düzenlenen sempozyumdaki konuşmasında, ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacaklarını belirterek, "Onların iphone'u varsa diğer tarafta Samsung var, kendi ülkemizde Vestel var, biz bunları uygulayacağız" demişti.

Okunma Sayısı: 2654
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı