"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rüşvet iddiasıyla tutuklanan hakim ve avukatı tutuklayan hakimle beraber 5 hakim ve savcı daha tutuklandı

08 Mayıs 2017, Pazartesi 16:39
Gülen Hareketi soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edildikten sonra gözaltına alınan 23 hakim ve savcıdan 5'i tutuklandı, 11'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gülen Hareketine yönelik soruşturma kapsamında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararlarıyla meslekten ihraç edildikten sonra gözaltına alınan 23 hakim ve savcıdan 5'i tutuklandı, 11'i adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman'ın koordinesinde, gülen hareketine mensup olduğu iddia edilen hakim ve savcılara yönelik soruşturma çerçevesinde, meslekten ihraç edilen 6 savcı, 16 hakim ve 1 idari hakim gözaltına alındı.

Bu kişilerden 16'sı, savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından, tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi hakimlik, bu şüphelilerden 5'inin, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmasına hükmederken, 11 şüpheliyi haklarında yurt dışına çıkış yasağı uygulayarak serbest bıraktı. 7 şüpheliyle ilgili işlemlerin ise sürdüğü öğrenildi.

Rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A ile avukat S.B'yi tutuklayan hakimde tutuklandı

Bu arada tutuklanan şüpheliler arasında bulunan Anadolu Sulh Ceza Hakimi M.Ö'nün, rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A ile avukat S.B'yi tutuklayan hakim olduğu öğrenildi.

Söz konusu hakimin, etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediği ve bu kapsamda bazı anlatımlarda bulunduğu kaydedildi.

Gülen hareketi yapılanması kapsamında, haklarında soruşturma yürütülen şüphelilerin, HSYK'nın 107 hakim ve savcı ile ilgili aldığı ihraç kararından sonra yakalanması için İstanbul, Edirne, Kırklareli, Bursa, Kocaeli, Bilecik ve Sakarya'da çalışma başlatılmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında Anadolu Sulh Ceza Hakimi M.Ö. ve Bilecik Sulh Ceza Hakimi K.B, sorgu yaparken yakalanmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 2319
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı