"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya'da 26 Türk iş adamı gözaltına alındı

26 Kasım 2015, Perşembe 23:24
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Krasnodar'da düzenlenen Tarım Fuarı'na katılmak üzere Rusya'ya giden 26 iş adamı pasaport kontrollerinin ardından, gözaltına alındı.

Yugargo Uluslararası Tarım Fuarı'na katılmak üzere Türkiye'den Rusya'nın Krasnodar şehrine giden 26 Türk iş adamının gözaltına alındığı bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Krasnodar'da düzenlenen Tarım Fuarı'na katılmak üzere Rusya'ya giden 26 iş adamı pasaport kontrollerinin ardından, gözaltına alındı.

Türk iş adamları, fuar alanı içindeki stantlara gelen ve pasaport kontrolü yapan sivil polisler tarafından polis merkezine götürüldü. Türk iş adamları sabah saatlerine kadar burada tutuldu. Ertesi gün, mahkemeye çıkarılan iş adamları 10 gün boyunca gözaltında tutulduktan sonra sınır dışı edilecek.

BÜYÜKELÇİLİK TÜRK VATANDAŞLARINI UYARDI

Bu arada, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan duyurularda, Rusya'daki Türk vatandaşlarından pasaport ve diğer belgelerini yanlarında bulundurmaları, vize ve izinlerini kontrol etmeleri istendi.

"Rusya'daki kurallara ve Rus makamlarının uyarılarına titizlikle riayet edilmesi" hatırlatılan duyuruda, Rus mevzuatı uyarınca resmi temaslarda bulunmak için Rusya'ya seyahat eden Türk vatandaşlarının, ülkeye girişte doldurdukları seyahat belgelerinin ülkeye geliş amacıyla uyumlu olması gerektiği kaydedildi.

AA

Etiketler: rusya, iş adamı, gözaltı
Okunma Sayısı: 1543
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı