"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sabahattin Aksakal’dan hizmet hatıraları

26 Ekim 2016, Çarşamba 15:58
Demokrat Eğitimciler Derneği’nin düzenlediği seminerlerin bu haftaki konuğu, Yeni Asya Gazetesi’nin ilk yazı işleri müdürü Sabahattin Aksakal’dı. Aksakal, Risale-i Nur hizmetiyle ilgili çeşitli hatıralarını dinleyicilerle paylaştı.

Demokrat Eğitimciler Derneği tarafından 15 günde bir yapılan seminerlerin ikincisi İstanbul Vefa’daki Yeni Asya Vakfı Seminer Salonunda gerçekleştirildi. Dernek Genel Sekreteri Hanifi Örnek yaptığı kısa takdimden sonra mikrofonu Sabahattin Aksakal’a devretti.

Yeni Asya gazetesinin ilk yazıişleri müdürü olan Aksakal, bir lise talebesiyken bilfiil alâkadar olduğu Risale-i Nur hizmetiyle ilgili çeşitli hatıralarını dinleyicilerle paylaştı. Zübeyir Gündüzalp, Bayram Yüksel ve Mehmet Kutlular ile beraber Risale-i Nur hizmetine çalışmış olan Aksakal, yanında getirdiği gazete kupürleri ve fotoğraflarla dönemin şartlarını dinleyicelere anlattı. Aksakal; Zübeyir Ağabeyle ilk tanışması, saff-ı evvel talebelerden öğrendiği hizmet metodları, hapishane safahatı gibi konulara değindi.

Sabahattin Aksakal’ın getirdiği belgeler arasında; Zübeyir Gündüzalp’in kendisine gönderdiği fıkra, Av. Bekir Berk’in avukatlık belgesi ve basın kartının yanında çok kıymetli fotoğraflar da bulunuyordu.

Emine S. Çakır / İstanbul

Konuyla ilgili diğer haberler:

Yeni Asya’nın iki olaydaki tarihî duruşu unutulmaz

Yeni Asya’nın hakikaten hayatı boyunca çok ciddî hizmetleri oldu.

Fakat benim hayalimde en önemli iki tane tarihî olay var. Bir tanesi işte bu 12 Eylül’deki duruşu. Anayasa oylamasındaki duruşu. Biri de şu son olaylarda Risale-i Nur’un özüne uygun olarak zulmün karşısına geçip ciddî bir şekilde mazlûmun yanında bulunması.

Yeni Asya’nın uzun süre Yazıişleri Müdürlüğünü yapan Sabahaddin Aksakal, geçtiğimiz 21 Şubat’ta düzenlenen 47. yıl programında gazete ile ilgili hatıralarını anlatmıştı.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/roportaj/yeni-asya-nin-iki-olaydaki-tarihi-durusu-unutulmaz_408689

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2979
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı