"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sadeleştirilmiş Risale'ler toplatılıyor

04 Mart 2016, Cuma 13:10
Yeni Asya'nın Risale-i Nur’u sadeleştirme çalışmalarının durdurulması için gösterdiği yoğun gayret netice verdi. Sadeleştirilmiş Risale-i Nur'ları basan Ufuk Yayınları'nın, piyasada bulunan ve satışı gerçekleştirilen sadeleştirilmiş Risale-i Nur'ları toplatma kararı aldığı öğrenildi.

Risale-i Nur camiasında tepki ve infiale sebep olan sadeleştirilme; Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin hizmetinde bulunmuş talebeleri tarafından da tasvip edilmiyordu.

Yeni Asya da sadeleştirmenin başladığı günden beri gerek manşetleriyle, gerek köşe yazılarıyla bu tahrifata bir son verilmesi adına çağrılarını yeniliyordu. Gelinen noktada sadeleştirilmiş Risale'leri basan Ufuk Yayınları, bu yanlış yoldan dönerek piyasada bulunan sadeleştirilmiş Risale-i Nur'ları toplatmaya başlama kararı aldı.

 

SADELEŞTİRMENİN ÖNÜ YASAL OLARAK KAPATILMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Kültür Bakanlığı, yasal vârislerin muvafakatnamesini getiren bütün yayınevlerine Risale basımı için bandrol vermeye başlamıştı. Bu müjdeli haberle sadeleştirmenin önü; müsbet hareketle, hukuki yollarla kesin olarak kapatılmıştı. Ancak Ufuk Yayınları, önceden almış olduğu bandrollerle sadeleştirilmiş Risale-i Nur'ları basmaya ve satmaya devam ediyordu. Gelinen noktada Ufuk Yayınları'nın bu yanlıştan vazgeçerek perakende satışı gerçekleştirilen sadeleştirilmiş eserleri toplama ve yeni baskıları durdurma kararı aldığı öğrenildi.

Yeni Asya muhabirine açıklamalarda bulunan Ufuk Yayınları yetkilileri de yeni baskıların gerçekleştirilmeyeceğini belirterek bu haberi doğruladı.

Mücahit Çakır / İstanbul / [email protected]

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 19764
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ömer kurtoğlu

    5.3.2016 05:16:16

    Atanan kayyım sayesinde toplatıldığını da yazmalısınız bence.adamlar yani hizmet grubu kendi isteğiyle toplatmıyor.

  • Abdurrahman KOÇAK

    4.3.2016 10:35:59

    Yeni Asya Risalei Nurdan ve Üstad Bediüzzaman Said Nursiden aldığı ve tatbik ettiği müspet hareketle müspet neticler almaya ve destan yazmaya devam ediyor.Allahu Teala Yeni Asya okuyucularının ve çalışanlarının yar ve yardımcısı olsun.Maddi ve manevi olarak bu müesseseyi ayakta tutmak için kavli ve fiili duaya devam...

  • abdullah yılmaz

    4.3.2016 09:59:59

    sanıyorum ki "kayyum" marifeti ile olmuştur. hukuki bir karar göremedim, neyi tebrik ediyorsunuz? kayyum çok mu hukuki yoksa zulümvari? hukuki olarak sadeleştirmeyi durdurmak mümkün mü?

  • serdar

    4.3.2016 08:29:36

    evet risalei nurlar'ın sadeleştirmesi ne karşı çıkıldığı gibi. piyasada orijinal olmayan bütün risalelerde toplatılmalı. risaleler de orijinal rengi maviye dönmeli. Arapça olanlar Arapça. farsça olanlar farsça. Kürtçe yazılmış olanlarda Kürtçe, Osmanlıca olanlar Osmanlıca basılmalı ve okunmalı. kaçınız okuyabileceksiniz. harf devrimi olduğunda üstad yeni harflerle basılmasını istemesini yanlışımı anladınız.

  • HÜSEYİN İLHAN

    4.3.2016 07:11:43

    M.NUMAN kardeşim hiç öyle YENİ ASYA nın olurmu,hatta senin çook desteklerin ve o sayede başta RTE,AKP nin müthiş DEFANSİF KATKILARINIZLA,İST.ANKARA Gibi merkezlerde değilde köşe-bucak mahkemlerde el koyacak yargı dolanbaçlarınızla sizde YENİASYA ve YENİASYA cemaatinin gayrete,şevke,azim ve sebat ile YASAKÇILARA KARŞI DURUŞUNU ŞAHA KALDIRARAK PAY SAHİBİSİNİZ.! HIRSIZA,YOLSUZA,HAKSIZLIK YAPANA,DİN KARDEŞİNİ SİYONİSTE,VATANDAŞINI TERÖRİSTE,MİLLETİN MALINI YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKENE destek olanlardan eyleme bizi ya rabbi.KABE-İ MUAZZAMI kirli,necis siyasetleri ile kirleten gafillerden eyleme bizi ya rabbii.CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN.

  • Mustafa Işıldak

    3.3.2016 22:16:34

    Hakkın sesi Yeni asya'ya binler tebrikler...

  • M Numan

    3.3.2016 20:57:32

    bu sadece yeni asyanın gayreti değil. umumi bir gayret neticesidir.

  • Said Yüksekdağ

    3.3.2016 20:55:50

    Evvela, Mustafa Kubat bey Risale-i Nurlar Türkçe zaten nasıl bir daha Türkçeye tercüme edilsin ki? Nasıl böyle düşünüyorsunuz şaşıyorum. Evet risaleler başka dillere çevriliyor ve cevrilmeli de. Ama şu da var ki yabancılar orijinalinden okumaya can atıyor kimisi bu yüzden Türkçe öğreniyor.. Saniyen böyle önemli bir mevzuda emeği geçen Yeni Asya camiamı can-ı gönülden tebrik ediyorum.. hak yolda sebat etmeye devam inşâallah..

  • HÜSEYİN İLHAN

    3.3.2016 20:45:13

    'SADELEŞTİRME,sanki eserler çok girift,anlaşılmaz ve anlaşılmayacak da bu sadeleştirme aypılıyor.Heyhaat bu yapılan çok ama çok sinsice TAHRİBAT.Nasılki sadeleştirmeye mani olacağız saiki ile TEKELLEŞMEYE adım atarak AZİZ ÜSTADIMIZIN KIRDIM DEDİĞİ PUT,u mübareke acziyet yükleme hıyanetinde bulunarak 'POT KIRDIM,dedirten kafa ile bu sadeleştirme yapan arasında ne fark var. İYİKİ VARSIN YENİ ASYA m. İYİKİ VARSINIZ CAN KARDEŞLERİM, İYİKİ VARSINIZ HAK'KIN HATIRINI ALİ TUTAN YENİASYA OKUYUCU KARDEŞLERİM. ALLAH bizleri daha nice sıdk ve sadakat ile hizmette istihdam eylesin.Tozunun tozu olayım ey EFENDİM SAV.

  • mustafa kubat

    3.3.2016 18:13:17

    Risalei Nurların nasılki İngilizce,fransızca,almanca,çince,kürtçe ve arapça çevirileri var Türkçe çeviriside olmalı....bu sadeleştirmeme ısrarı sürerse 5-10 sene sonra Nurları okuyan kimse kalmaz..şerhleri ortaya çıkar.o ise keyfi bir durumdur.mealin yerini tutmaz.Üstad bir şey demiş olur kari başka bir şey anlar...aynen şimdide öyle Risale okuyan çok kişi gördüm okuduğu metin başka onun anladığı daha başka...neyse ki Nurları okumak islamın şartlarından biri değil..ne yapalım...

  • Yalçın da

    3.3.2016 17:53:06

    Tüm yeniasya cematini tebrik ediyorum emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum

  • Zübeyir

    3.3.2016 17:46:51

    Maşallah, risale-i nurların tahrifinin önlenmesi bandrol yasağının kalkması kadar mühim hadise. Kararlı duruşuyla, sebat ve metanetiyle bu neticenin alınmasında emeği geçen Yeni Asya camiamızı tebrik ediyorum.

  • vefa umurca

    3.3.2016 17:14:09

    bu iş böyle demokratça yapılır , istibdat düşkünü siyasal islamcıların gözlüğünü takan nurcularlada yapılamazdı. işte şimdi tüm nurcular yeni asyayı tebrik ederek. tüm nurcuların tek imani, içtimai ve siyasi , günlük yayın yapan gazetesini sahiplenmeli ve Zübeyir ağabeyin 80 bin olunca bu ülkede herşey değişecek dediği gibi, inşaallah zulüm perdesi kalkacak, deccalizm ve süfyanizm yerine demokrasi yerleşecek, yeterki enelerini siyasal islamın emrine vermemiş olsunlar. olanlar herhalde bu mutluluğa eremeyecek. ne yapalım??????

  • mahmut

    3.3.2016 16:10:05

    Nihayet. Elhamdülillah Risaleler üzerinden bir kirli el daha çekilmiş oldu.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı