"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sadreddin Yüksel’i rahmetle andık

26 Aralık 2018, Çarşamba 01:19
25 Aralık 2004 tarihinde 84 yaşında vefat eden İslâm mütefekkirlerinden Sadreddin Yüksel’in medrese eğitiminde önemli bir yeri vardı.

İslâm mütefekkirlerinden Sadreddin Yüksel’in ömrü ilim peşinde koşmakla ve ilim öğretmekle geçti. 2004 yılında vefat eden Yüksel, yakınları ve sevenlerince rahmetle anıldı. Aslen Bitlisli olan Sadrettin Yüksel, 1920 yılında Konya’da dünyaya geldi. 11 yaşında medresede eğitime başlayan Yüksel, memuriyet hayatına Siirt’in Baykan ilçesinde müftü olarak başladı. Yüksel, müftülüğü sırasında Said Nursî’nin talimatıyla, İşaratu’l-İ’caz tefsirini yayına hazırlayıp bir takriz ile birlikte Ankara’da yayınlattı. Yüksel, daha sonra müftülük görevinden istifa edip Norşin’e dönüp ders vermeye devam eder.

1964 yılında Diyanet tarafından Kur’ân-ı Kerîm meâl ve tefsiri hazırlamakla görevlendirilir. Fakat bu proje sonradan yarım kalır. 1966 yılı sonunda ise ailesiyle birlikte İstanbul’a taşınır. Sultanahmet Camii imamı merhum Gönenli Mehmed Efendi’nin kurslarında ve İsmail Ağa Kur’ân Kursu’nda talebelere Arapça İslâmî ilimler okutur.

1968 yılında ise Diyanet tarafından İstanbul Merkez Vaizliği’ne atanır. 1972 yılında, evinde Risale-i Nur Külliyatı bulundurmaktan takibata uğrar. 1975 yılında İstanbul merkez vaizliğinden istifa etmek zorunda kalır. 7 çocuk babası olan Yüksel, Arapça ve Farsça biliyordu. 25 Aralık 2004 tarihinde 84 yaşında vefat eden Yüksel’in medrese eğitiminde önemli bir yeri vardı. Uzun süredir evinde hasta yatan Yüksel’in cenazesi, Fatih Camii’nden kaldırıldı.

Etiketler: sadreddin yüksel
Okunma Sayısı: 3841
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı