"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Şu anda hayati tehlikesi var

20 Mayıs 2015, Çarşamba 20:02
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, silahlı saldırıda yaralanan Bursa'nın Gürsü ilçesi Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın ameliyata alındığını, hayati tehlikesinin bulunduğu söyledi.

Bakan Müezzinoğlu saldırı sebebiyle Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastansi'ne giderek Başkan Yıldız'ın durumuyla ilgili bilgi aldı. Müezzinoğlu, hastane çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yıldız'ın alisine sabırlar dilerken, “Başkanımızı yoğun bakımdan ameliyata alınırken gördüm. Şu anda ameliyatta. Sol gözden giren kurşun kafa sol tarafına isabet etmiş. Beyinde bir hasarı var ama diğer vital bulguları şu anda sağlıklı. Yani tansiyondu, nabızdı, yaşam bulgularında şu anda bize ümit veren bir durumu var. İnşallah başarılı bir müdahale sonucu esas tıbbi bulguları hekimlerimiz açıklayacak. Bunun içinde ameliyat sonrasını beklemek durumundayız. Şoför kardeşimizde de batın yaralanması var, onun durumu daha iyi durumda.” dedi.

Başbakana’da konu ile ilgili bilgi verdiklerini anlatan Müezzinoğlu, “Sayın Başbakanımıza da bilgi verdik; o da ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi. Başkanımızın ailesiyle, anne babasıyla görüştüm Onlarda şu anda dua ediyorlar. Tüm başkanımızın sevenlerinden, Bursalılardan dua istiyoruz. Hekim arkadaşlar tıbbi anlamda iyi bir ekipler ve her türlü tıbbi müdahaleyi yapacaklar ama daha ileri bir müdahale gerekirse bizde bakanlık olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Gerekirse ekiplerin buraya gelmesi, gerekirse hastamızın transferi konusunda bu hazırlıkları yapıyoruz.” şeklinde konuştu. 

KONU BİR CİNAYETTİR

Konunun bir cinayet olduğunun altını çizen Bakan Müezzinoğlu, “Tabi bir cinayet, gerçekten bir zabıtanın makam için başkanına silah çekmesi cinayetin ötesinde bir kelime ile izah edilemez.” dedi. 

“Hayati tehlikesi var mı?” sorusuna ise Mehmet Müezzinoğlu, şu cevabı verdi: “Şu anda hayati tehlikesi var. Neticede sol gözünden giren ve beyinde tahribat yapan bir kurşun yaralanması. Dolayısıyla bunun ilk saatleri hem hayati tehlikeyi içerir, hem de müdahale sonrası bulguları ancak hangi düzeyde beyinde tahribat var onu beyin açıldıktan sonra ekip arkadaşlarımız değerlendiririz. Karşımıza yaşam fonksiyonları adına neler kaldığını inşallah ameliyattan sonra tıbbi ekip bilimsel tıbbi açıklama yapacaktır.” 

Saldırganı kimliğinin belli olduğunun altını çizen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Tabi kimliği belli ama bildiğim kadarıyla olay yerinden uzaklaşmış emniyet arıyor.”

Okunma Sayısı: 2348
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı