"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şahsî silâhlanma AKP korumasında

20 Ekim 2017, Cuma 23:53
İstanbul’da öldürülen Helin Palandöken cinayetinin ardından TBMM gündemine taşınan ‘bireysel silâhlanmanın boyutunun araştırılması’ önergesi, AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

İstanbul Pendik’te internetten satın alınan bir tüfekle cinayete kurban giden Helin Palandöken’in ardından CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Bütün, 25 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. CHP’nin grup teklifi olarak TBMM Genel Kurulu’nda da tartışılan ‘bireysel silâhlanma’ önergesinde, bireysel suçlarda ateşli silâh kullanımının bu yıl yüzde 80’lere ulaştığı ve sadece Eylül ayında şahsî silâhlarla bin 575 kişi öldürüldüğü kaydedildi. TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapan CHP’li Mehmet Tüm, Helin Palandöken’in katiline ait silâhın önce 750 liraya internetten getirildiği, sonra 1800 liraya satıldığının ortaya çıktığını hatırlattı ve bu yıl işlenen 363 kadın cinayetinin 283’ü ateşli silâhlarla gerçekleştiğini belirtti. CHP’li Tüm konuşmasında “Ülkemizde peynir ekmek gibi silâh alınıp satılıyor. Silâh satışı noktasında herhangi bir denetim, önlem veya kısıtlama yok. Hükümet acilen bir önlem almalıdır” dedi. Daha sonra oylamaya açılan önerge, AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Etiketler: bireysel silahlanma
Okunma Sayısı: 1707
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mehmet

    21.10.2017 04:14:57

    Bu ikilem dayanılır gibi değil

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı