"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şahsî silâhlanma arttı, iktidar konuya duyarsız

05 Ocak 2019, Cumartesi 00:02
Ankara’dan gelen son cinayet haberine tepki gösteren Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bireysel silâhlanmanın arttığı ülkemizde bu olumsuz tabloyu defalarca kez TBMM’de gündeme getirmelerine rağmen, iktidarın konuya duyarsız kalmasını eleştirdi.

Şahsî silâhlanma ve ateşli silâhlara bu kadar kolay ulaşım imkânına sahip bir toplumda, gereken düzenlemeler yapılmazsa daha çok masum canın bu şekilde vefat edeceğini söyleyen Gürer, “Ankara’da gencecik bir öğretim görevlisi, bir öğrencinin (babasının silâhını kullanarak gerçekleştirdiği) saldırı sonucu vefat etti. İnsanların ateşli silâhlara erişimi bu kadar kolay olmasa, bu cinayet de başkaları da bu kadar kolay işlenemeyecekti” dedi. Ülkemizde şahsî silâhlanma oranının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Gürer,  “Bireysel silâhlanma 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 28 artarken, son üç yıldaki artış yüzde 68’i buldu. 2015 ve 2017 yılları arasında bireysel silâhlanmayla ilgili 3 bin 494 olay yaşandı, 2 bin 187 kişi vefat etti. TBMM’de bu konunun ele alınması için Meclis araştırma önergesi verdim, bu konuda tedbirlerin alınması gerektiğini belirttim. AKP iktidarı böylesine önemli bir konuyu dikkate almalıdır” şeklinde konuştu. 

Ankara – Fatih Karagöz 

 

Etiketler: silahlanma
Okunma Sayısı: 1187
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı