"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Said Nursi imzalı broşür CHP'li vekili rahatsız etti

07 Aralık 2016, Çarşamba 20:41
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, İzmir'deki bazı kamu hastanelerinde hasta ve hasta yakınları ile ziyaretçilere dağıtıldığını belirttiği Said Nursi imzalı 'Hastalık bir definedir' başlıklı broşürü sordu.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin hastalara bir merhem, bir teselli, mânevî bir reçete, bir iyâdetü'l-marîz ve geçmiş olsun makamında yazdığı Hastalar Risalesi'nden istifadeyle hazırlanan, hastalara ve hasta yakınlarına dağıtılan broşür CHP'li vekili rahatsız etti. Broşürü "bilim dışı ve laiklik ilkesine tamamen aykırı" olarak niteleyen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, hastalara manevi bir şifa olan ve psikolojik bir terapi niteliğindeki bu kıymetli esere dair bilgisizliğini de gözler önüne sermiş oldu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yazılı olarak cevaplaması istemiyle soru önergesi veren CHP'li Bayır, "AKP hükümetinin sağlık alanındaki geriye dönük politikaları, 'sivil toplum kuruluşu' adı altındaki yandaş ve yobaz yapılanmaların hastanelere el atmasıyla birlikte, broşür ve kitap dağıtımı, etkinlik, ziyaret, stant açma gibi yol ve yöntemlerle devam ediyor. Bunun son örneği, İzmir'deki bazı kamu hastanelerinde yaşandı. Basına yansıyan haberlerde İzmir'de kimi kamu hastanelerinin bahçe ve koridorlarında, sıra bekleyen hastalara, refakatçi hasta yakınlarına ve ziyaretçilerine, Said Nursi imzalı 'Hastalık bir definedir' başlıklı broşür dağıtıldı. Kapağında 'Hastalık güzel bir şey olmasaydı Hâlık-ı Rahim hastalıkları vermezdi' yazılı broşürde, ölen bebek ve çocukların 'ferahlı, saadetli bir saraya gidecekleri' iddia ediliyor" dedi. Tacettin Bayır, Bakan Akdağ'a şu soruları yöneltti:

"İzmir'deki bazı kamu hastanelerinde yaşanan bu olaydan haberiniz var mıdır? Tıbbi uygulamanın yapıldığı yerlerde, söz konusu broşürlerin dağıtılması için izin alınmış mıdır? Alındıysa bu dağıtıma kim izin vermiştir? Bahse geçen konu ile ilgili Bakanlıkça ne gibi bir işlem yapılması düşünülmektedir? Broşürün dağıtıldığı hastanelerin yönetimleri ile Kuzey ve Güney Kamu Hastaneler Birliği sekreterlikleri, bu bilim dışı ve laiklik ilkesine tamamen aykırı uygulama hakkında herhangi bir soruşturma, inceleme, araştırma başlatacak mıdır? Bilimi inkâr eden anlayışla, insanların dini duygularını kullanarak aklını çelmeye çalışan bu anlayışın, sorumluluğunuzda olan bir yerde çakıştırılmaya çalışılması ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Söz konusu broşürler, merkezi Manisa'da bulunan Broşür Nur adlı bir organizasyon tarafından bastırılmıştır. İsmi geçen bu yerin denetimleri düzenli olarak yapılmakta mıdır? Bu zamana hangi miktarda, ne tür broşür, kitap dağıtımı, bildiri, afiş şeklinde olmak üzere çalışma yapmışlardır? Yapılan çalışmalar hazırlandıktan sonra, nerelerde kullanılmıştır?"

Haber: Mücahit Çakır / [email protected]

HASTALAR RİSALESİ HAKKINDA...

Risale-i Nur Külliyatı'ndan Lem'a'lar isimli eserden 25. Lem'a olan Hastalar Risalesi...

Yirmi Beş Devâ olan ve 'Hastalara bir merhem, bir teselli, mânevî bir reçete, bir iyâdetü’l-marîz ve geçmiş olsun makamında' yazılan Hastalar Risalesi'ni istifadenize sunuyoruz:

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/risaleinur/lemalar/#470

Hastalar Risalesi bizim ilacımız oldu

İçel’in Bozyazı ilçesinde uzun yıllar esnaflık yapan Ömer Çipil iki yıl önce felç geçirdi. Onlar için yeni bir imtihan başladı. Hastanelerden hastanelere koştular.

Kıpırdayamayan bir hayattan şimdi neredeyse kendi kendine ayağa kalkabilecek bir aşamaya geldiler.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/yurt-haber/hastalar-risalesi-bizim-ilacimiz-oldu_402906

Hastalar Risalesi herkesi tedavi eder

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/hastalar-risalesi-herkesi-tedavi-eder_307734

Konuyla benzer makale ve haberler:

Bediüzzaman’a hakaret kimin haddine!

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/atilla-yilmaz/bediuzzaman-a-hakaret-kimin-haddine_417501

Onu ve eserlerini çürütmek isteyen beriye gelsin!

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ali-atac/onu-ve-eserlerini-curutmek-isteyen-beriye-gelsin_413241

Kur‘ân 1400 yıl önden gidiyor

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/kur-an-1400-yil-onden-gidiyor_417406

"Said Nursî uyarmıştı" manşetimiz rahatsız etti!

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, Gazeteci - Yazar Soner Yalçın'ın Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi hakkında sarf ettiği hezeyan derecesini de geride bırakan asılsız iddia ve iftiraları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından ve Periscope yayını üzerinden -"Said Nursî uyarmıştı" manşetimizin yankıları-  başlığı çerçevesinde açıklamalarda bulunan Güleçyüz,''Rezil olmayı göze alarak, bir tek yazıya bunca uydurma, saçmalık, iftira, karalama ve hakaret sığdırmayı başaran Soner Yalçın'a bravo!" dedi.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/said-nursi-uyarmisti-mansetimiz-rahatsiz-etti_413117

Mustafa İslamoğlu'nun çirkin iddialarına cevap

Yeni Asya Gazetesi Fıkıh Günlüğü köşesi yazarı,ilahiyatçı Süleyman Kösmene'nin 2 Aralık 2014'te kaleme aldığı ve 'Bir hocanın kendisini rehin eden sözleri üzerine' başlıklı yazısı, Mustafa İslamoğlu'nun hakikatsiz ve iftira niteliğindeki haksız ithamlarına bir cevap olarak büyük ilgi görmüştü.

İslamoğlu hala aynı yerde!

Ancak 2.5 yıl aradan sonra İslamoğlu, 30 Ağustos 2016 akşamında, katıldığı bir televizyon programında yeniden hezeyan derecesindeki, iftira niteliğindeki sözlerine devam ederek, Peygamber Efendimizin -Aleyhissalatu Vesselam- veciz bir şekilde ifade buyurdukları 'Alimler peygamberlerin varisleridir' kudsi hakikatine muhatap olan Büyük İslam Alimleri Bediüzzaman Said Nursi ve Mevlana Celaleddin Rumi gibi ümmetin yıldızları olan değerli alimlere ve Asr-ı Saadetin nurlu atmosferinin asrımıza güzel bir yansıması olmak idealinde olan Nûr Talebelerine temelsiz, hakikatsiz sözlerle, çeşitli çarpıtmalarla yeniden sataşmıştır. Konuyla ilgili olması yönüyle, İslamoğlu'na 2.5 yıl önce verilen cevabı yeniden, istifadeye medar olması ümidiyle ve duasıyla paylaşıyoruz.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/mustafa-islamoglu-nun-cirkin-iddialarina-cevap_408562

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 5810
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • abdurrahman karaslan

    9.12.2016 22:03:28

    merhaba..bahsedilen hastalık risalesinden/broşüründen ve varsa yaşlılık broşüründen 5er,10ar gonderirseniz memnun olurum. Gzeteyi bayilerde bulamadim. Adressim.Işıklar mh. Îcat sk.5/1 Selçuklu/KONYA

  • Abdurrahman KOÇAK

    7.12.2016 22:03:05

    Bu vekil ile randevu alıp görüşmek doğru olur...Sayın vekil keşke Hastalar Risalesini bir kez okusaydı...

  • Toygar

    7.12.2016 11:54:39

    Bu adam aklını inkar etmiş! Gerisini boş verin, gitsin!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı