"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Said Nursî’nin yasaklanmasına karşı çıktık”

09 Ekim 2015, Cuma
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Risale-i Nur’ların Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile devlet tekline alınmasını Anayasa Mahkemesi’ne götürdüklerini belirterek Said Nursî’nin yasaklanmasına karşı çıktıklarını söyledi.

Abbas Güçlü ile Genç Bakış programında değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, CHP’ye yönelik “dinsiz parti” algısı meydana getirme çabalarına tepki gösterdi. Dine saygı duydukları için dinin siyasete alet edilmesine karşı çıktıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, Said Nursî’yi eleştiren partilerden birisinin de CHP olmasına karşın geçen hükümetin Said Nursî’nin yayınlarını Kültür Bakanlığı’na devrederek, yasaklamasına karşı çıktıklarına dikkati çekerek, “Yasağın kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’ne biz gittik. Çünkü biz özgürlüğü savunuyoruz, demokrasiyi savunuyoruz. O düşünceyi benimsemeyebiliriz, katılmayabiliriz de ama insanlar düşüncelerini özgürce dile getiremezse orada demokrasiden söz edemezsiniz” diye konuştu. 

Okunma Sayısı: 2616
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdurrahman Cahit

    9.10.2015 10:55:49

    Kim derdi ki bir gün halkçılar Bediüzzaman'ın Risalelerine getirilen yasağı savunacak. Garip bir dünya.

  • Hüseyin İLHAN

    9.10.2015 09:08:14

    Sn.KILIÇDAROĞLU bugünkü garaip tablonun ortaya çıkışının muhasebesini iyi yapınız.28 ŞUBAT ZİHNİYETİ ülkede dindarlara baskı yaptı,temel haklarda zulüm yaparak halkta tepki ve hakların kısıtlanmasına,kullandırılmamasına tepki olarak yeni kurulan ve kurdurulan AKP yi seçti.AKP dindar insanımıza nefes aldıracak uygulamalarda bulundu ama iktidar olacak,iktidarını destekleyecek olmaları halinde olan bir KULLANIM dır bu.Esasında TEMEL HAK VE HÜRRİYETLER ANAYASA TEMİNATI ALTINDA OLMALIDIR.Seçimlerde malzeme olarak kullanılmamamlıdır.İKTİDARLAR MAHARETLERİ,TEMİZLİKLERİ,DOĞRULUK VE DÜRÜTLÜKLERİ ile halkın teveccühüne mazhar olmalıdır.Ülkemizde ne yazık ki DİN hala İSTİSMAR malzemesi olarak kullanılarak seçimlerde tercih nedeni olmaktadır.Bu insanımızı aldatan,yağma ve talanda bulunan,milletin malını yandaşa peşkeş çeken,hak ve hürriyetleri kendi zaviyelerine göre tanzim eden ÇARPIK,ŞAHSİYET BOZUĞU siyasetçileri bulunmaz hint kumaşı gibi zannedilmesine sebep olmaktadır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı