"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sakarya caddeleri Risale-i Nur'la şenlendi

26 Şubat 2017, Pazar
Risale-i Nur tanıtım kampanyası hızlı bir şekilde devam ediyor. Sakarya’da yer alan bilboard ve otobüs duraklarındaki panolar Risale-i Nur ilânları ile süslendi.

“Yaz keçeli, sen yaz! Bu hakikatleri, bir gün gelecek bütün dünya okuyacak!” diyen Üstad Bediüzzaman Said Nursî’nin Risale-i Nur’un ilânatı için “Bu zamanda Nurlarla hizmet-i imaniye, her tarafta ilânatla ve muhtaç olanların nazar-ı dikkatlerini celbetmekle olur. İşte hapsimizle Nurlara nazar-ı dikkat celbolunur, bir ilânat hükmüne geçer. En ziyade muannid veya muhtaç olanlar onu bulur, imanını kurtarır ve inadı kırılır, tehlikeden kurtulur ve Nur’un dershanesi genişlenir...” sözünü kendine düstur edinen Yeni Asya, Risale-i Nur’un ilânatı için başlatılan tanıtım hizmetine Sakarya Yeni Asya okuyucuları da katıldı.

Şevke medar Risale-i Nur’un ilânatı...

Nurun bayramından sonra ihtiyaç duyularak yapılan bu hizmet, Nur gibi hızla yayılarak Çorum, Kütahya, Adana, Kahramanmaraş ve ilçesi Elbistan, Şanlıurfa ve ilçesi Birecik, Burdur, İzmir’in iki ilçesi Torbalı ve Tire, Diyarbakır, Düzce, Amasya, Bolu, Kayseri’den sonra Sakarya’da da Nur’un inhisar altına alınamayacağının ilânatı oldu.

‘’Risale-i Nur’la mübareze edilmez, o mağlup olmaz’’

Zübeyir Gündüzalp Ağabeyin de ifade ettiği gibi “Risale-i Nur sönmez! O, söndürülmek için üflendikçe parlayan, ilâhî bir nurdur. Kur’ân ve iman hakikatlerini ders veren Risale-i Nur, bu vatan ve milletin sinesinde yerleşmiş ve kökleşmiştir. Onu söküp atmak hiçbir komitenin haddi değildir’’ öyleyse gururla diyebiliriz ki: “Risale-i Nur’un intişar sahası, bugün fevkalâde bir vüs’ate mazhar olmuştur.”

Risale-i Nur’lara karşı mübareze eden ifsat komitelerine, Bediüzzaman’ın dediği gibi biz de deriz ki: “O mağlûp olmaz, bu memlekete yazık olur. O, başka yere gider, yine tenvir eder. Eğer başımdaki saçlarım adedince başlarım bulunsa her gün biri kesilse hakikat-i Kur’âniye’ye feda olan bu başı zındıkaya ve küfr-ü mutlaka eğmem ve bu hizmet-i imaniye ve nuriyeden vazgeçmem ve geçemem.’’

Haber: Kenan ŞİRİN / Ekrem Hamza ALŞAN / Mahmut MEMİŞBEY

Konuyla ilgili makaleler:

Risale-i Nur’u niçin çok okumalıyız, Risale-i Nur, neden bu asra bakan bir tefsirdir?

Risale-i Nur eserleri, muhtevası, telif ediliş tarzı, dili ve düzeni itibariyle diğer İslâmî eser ve tefsirlerden farklıdır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/risale-i-nur-u-nicin-cok-okumaliyiz_414017

Mehmet Akif: En büyük âlim odur ki; İşaratü’l-İ’caz’ı anlasın...

Mehmet Akif Ersoy'un Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi ve Kur'an-ı Hakim'in hakikatli ve nurlu bir tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili değerlendirmeleri Risale-i Nur'un muhteva ve mesajının anlaşılması noktasında oldukça önem taşımaktadır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/mehmet-akif-en-buyuk-alim-odur-ki-isaratu-l-i-caz-i-anlasin_419602

Doğru İslâmı anlama projesi: Medresetü’z - Zehra

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/halil-elitok/dogru-islami-anlama-projesi-medresetu-z-zehra_389766

Din ve fen ilimlerinin birlikte okutulduğu bir Bediüzzaman Üniversitesi

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/din-ve-fen-ilimlerinin-birlikte-okutuldugu-bir-bediuzzaman-universitesi_370309

Okunma Sayısı: 3603
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • cem

    27.2.2017 17:26:41

    sakaryanın gençleri maşallah

  • Berkay Güloğlu

    26.2.2017 14:49:57

    Hay Maşaallah hizmetler gümbür gümbür Allah razı olsun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı