"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Saldırının yapıldığı yere gitti, 'Hukuk olsaydı bunlar olmazdı' dedi

07 Mayıs 2018, Pazartesi 20:42
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün bıçaklı kavganın yaşandığı ve 8 kişinin yaralandığı partisine ait seçim standını ziyaret etti.

Bugün akşam saatlerinde Bağcılar Meydanındaki parti standına gelen Akşener, “En büyük tesellimiz can kaybının olmaması. Türkiye sadece bir seçime gidiyor. Türkiye savaşa gitmiyor. Türkiyede yaşayanların siyasi kimliklerinden bağımsız can güvenlikleri her şeyleri bu ülkeyi yöneten iktidarın ve devletimizin emaneti altındadır. Başbakanı geçtik, sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Bu konunun muhatabı onlardır. Derhal hukuki ve adli konuları çok sıkı takip etmelerini benim de şahsen bu konuyu takip etmeye devam edeceğimi iletmek isterim. 9 kişi yaralı, 1 kişi ağır. 7 arkadaşlarımız ayakta tedavi olarak çıktılar. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Demokrasi ile yönetilen bir ülkede bu saldırı kabul edilemez. Türkiye’de hukuk olsaydı, demokrasi işliyor olsaydı bunlar olmazdı”diye konuştu.

Olayın takipçisi olacağını belirten Akşener, "Hem arkadaşlarımızın durumunu görmek hem de adli konuları takip etmek üzere buradayım. Bu konunun şahsen takipçisi olacağımı ifade etmek isterim." diye konuştu. 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile randevusu olduğunu ancak, söz konusu olay nedeniyle randevunun gerçekleşmediğini aktaran Meral Akşener, şunları söyledi: 

"Sayın İnce ile bugün görüşecektik fakat apar topar buraya gelmek durumunda oldum. Bu nedenle kendisinden özür diledim, izin istedim. Randevu talep etti, elbette kendisiyle görüşeceğim.” 

Akşener, standı ziyaretinin ardından partisinin Bağcılar İlçe Başkanlığı’na geldi. Akşener, burada kısa bir konuşma yaptıktan sonra, dünkü kavgada yaralanan 2 partiliyi, Silivri’de, tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. 

Bağcılar Meydanı'nda, dün 24 Haziran seçimleri için MHP ve İYİ Parti'nin açtığı stantlarda bulunan partililer arasında tartışma çıkmış, kısa sürede kavgaya dönüşen olayda, 4'ü bıçakla, 4'ü de darp sonucu 8 kişi yaralanmıştı. 

Okunma Sayısı: 1730
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı