"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şamil Tayyar hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi

21 Ekim 2016, Cuma 15:41
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar hakkında kapatılan Samanyolu Televizyonu spikeri Asım Yıldırım'ın şikayeti üzerine "Hakaret" suçundan başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen tek sayfalık takipsizlik kararında, Asım Yıldırım 'müşteki', Şamil Tayyar ise 'şikayet edilen' olarak yer aldı. Takipsizlik kararında Asım Yıldırım'ın avukatı aracılığıyla, Şamil Tayyar'ın kendisine sosyal medya ve 15 Temmuz 2014 tarihli bir televizyon programında hakaret içeren sözler sarf ettiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu anlatıldı.

UNSURLARI OLUŞMADI, TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Kararda, AKP'li Milletvekili Tayyar'ın televizyon programında sarf ettiği sözlerin hakaret suçu boyutuna varmadığı, kişilik haklarına saldırı kabul edilebilecek nitelikte olduğu belirtildi. 

Şikayete konu sözler ve ifadelerin maddi ve manevi tazminat davasına konu ifadeler olduğu anlatılan kararda, bu nedenle Tayyar hakkında hakaret suçunun unsurları oluşmadığı belirtilerek takipsizlik kararı verildi.

DHA

Etiketler: şamil tayyar
Okunma Sayısı: 1653
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı