"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Samimî dindar Risale-i Nur'u yasaklamaz

01 Şubat 2016, Pazartesi
AYM’den yasağa iptal ettirilmesinde büyük katkısı olan CHP’li Akif Hamzaçebi, “Düşünce özgürlüğü önündeki bir engel kalktı. Bunlar samimi dindarlann yapacağı şeyler değil” dedi.

Özgür Düşünce’nin haberine göre, Risale yasağını Anayasa Mahkemesi’ne taşıyarak iptal ettiren CHP’nin eski Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Risale yasağı samimi dindarların yapacağı şey değil” dedi AKP’nin 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının ardından yasalaştırdığı Risale-i Nur eserlerinin Bakanlar Kurulunun izniyle basılmasına ilişkin düzenleme CHP’nin açtığı dâvâyla AYM tarafından iptal edildi. Danıştay da yasağın sürdürülmesini öngören Bakanlar Kurulu kararnamesinin yürütmesini durdurdu. Risale yasağını AYM’ye taşıyarak iptal ettiren CHP’nin eski Grup Baskanvekili, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller kalkmış oldu” dedi. 

ÖZGÜRLÜKLERE AYKIRIYDI 

AKP hükümetinin, Risale-i Nur eserlerinin basımıyla ilgili yetkiyi almasındaki asıl amacın risalelerin dağıtımını engellemek olduğunu belirten Hamzaçebi, “Bir yandan dindar mütedeyyinlerin hamiliğine soyunacaksınız bir yandan da onların eserlerini engelleyeceksiniz. Bunlar samimi dindarlann yapacağı şeyler değil” ifadelerini kullandı. 1950’de beri yürürlükte olan Fikir ve Sanat Eserleri Kanunundaki ilgili hükmün AKP çoğunluğu tarafından değiştirildiğini hatırlatan Hamzaçebi, şunlan söyledi: “Değişiklikle bir kısım eserlerin gerektiğinde devlet tarafından basılıp dağıtılmasının önü açıldı. Yapılan düzenleme anayasamıza ve uluslararası sözleşmelere açık şekilde aykırıydı. Düşünce özgürlüğüne ve mülkiyet hakkına aykırı.”

Okunma Sayısı: 4412
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • serdar

    1.2.2016 20:08:50

    Zamanın akapesi zamanın chp si

  • Mikail Yaprak

    1.2.2016 13:30:31

    İŞTE ÜSTÂD'IN CHP DEĞERLENDİRMESİ: “..bir parti bana binler vecihle sıkıntı verdiği halde, … hakkımı helâl ettim. Ve azaplarına mukabil, o biçarelerin yüzde doksan beşini tezyif ve itirazlara, zulümlere mâruz kalmaktan kurtulmaya vesile oldum ki, ‘ve lâ tezirû vaziretun vizra uhrâ’ âyeti hükmünce kabahat ancak yüzde beşe verildi.” (Emirdağ Lâhikası, s. 459.)“Hem eski partinin bana karşı zulümlerini helâl ettiğim …sebebiyle, âsayişe tam kuvvetli bir tarzda hizmet edilmiş.(..)Risâle-i Nur eski partinin dört beş hatâsını yüzderece ziyadeleştirmeye mânidir.Yüzde beş adamın hatâsını doksan beşe de verip yirmi otuz derece ziyadeleştirmemiş. Onun için umum o partinin ekserisi, iktidar partisi kadar Risâle-i Nur’a minnettar olmak lâzımdır. Çünkü, bu dersi, bu kanun-u esasiye-i Kur’âniyeyi Risâle-i Nur ders vermeseydi, o beş adamın hatâsı binler adamı da hatâkâr yapardı.” (Emirdağ Lâhikası, s. 451.)

  • Mikail Yaprak

    1.2.2016 13:25:38

    Merhum Halil Uslu ağabey, vefatından kısa bir süre önce Avusturya'da mealen şunu anlatmıştı: "Akif Hamzaçebi'yi telefonla aradım,yürekten tebrik ettim.Bir de bir nurcu hatırası aktardım. Emirdağ'da, tarassut altındaki Üstad'ın evinden bazı Risaleler alınıp yerine ulaştırılacak. Tarassut var, korku var, kimse yanaşamıyor. Külhanbeyliliğiyle tanınan namazsız bir adam, onlara "sizin imanınız zayıf, ben alıp götürürüm" deyip torbadaki Risaleleri sırtına alıyor ve yerine götürüyor, kimse ona bir şey diyemiyor. Sonra Bediüzzüman ona dua ediyor, o da namaz ve ibadet yoluna giriyor." Hamzaçebi çok duygulanıyor, hatırayı bir daha anlattırıyor.Bizim de dualarımız Hamzaçebi'ye gitsin. Üstad zaten chp'nin kabahatini yüzde beşe veriyor.

  • Hayati Binler

    1.2.2016 12:03:15

    Üstad Hazretleri eski CHP'de bile menfi kısmını yüzde beşe veriyor. Şimdi yeni CHP, RNK için AYM'ye gitmiş bir CHP'ye düşen artık bu eserleri okumak ve imanlarını kurtarmak olmalı. Elbette Nur Talebelerine de düşen vezaif mevcut.

  • HÜSEYİN İLHAN

    1.2.2016 09:27:24

    Mevlam dinine iseviyide,museviyide,putperestide hizmet etirir.Lakin iman sahibi olmakla,dindarım demeklede GÜNAHLARDAN,HATALARDAN,YANLIŞLARDAN,ZALİMLİKTENHAKSIZLIK,HIRSIZLIK,YOLSUZLUK YAPMAKTAN MÜSTAĞNİ DEĞİLDİR. İBRETLİK ANLAR VE ZAMANLARDAYIZ.

  • cemal özkaya

    1.2.2016 09:24:28

    fani ve fena bir adamın baki ve güzel bir sözü varsa fani ve fena adamların böyle güzel icraatlara vesile olma gibi işleride var. bundan dolayı tebrik edelim.fena bir adama iyisin iyisin dersen iyi olur. beraber bir çukur kazdık. onların niyeti ne olursa olsun netice hayırlı oldu. bu cihetlerden dolayı chp yi mazinin günahları saklı kalmak şartıyla tebrik ediyorum.

  • said

    1.2.2016 02:37:01

    Chp zaten hep risale nurun arkasındaydi. Allah karsiligini versin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı