"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şanlıurfa’da Bediüzzaman Mevlidi

17 Haziran 2017, Cumartesi 00:15
Şanlıurfalıların ev sahipliğini yaptığı ve 57 yıldır aralıksız yapılan Mevlid ile ilgili Şehrin belli yerlerine ilânlar asılarak dâvetler yapıldı. Mevlide Şanlıurfa dışından katılan misafirleri Şanlıurfalılar evlerinde ağırlayacak.

Şanlıurfa’da başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün Peygamberler olmak üzere vefatının 57. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursî ve ahirete irtihal etmiş Nur Talebelerinin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazan’ın 26. gecesine rastlayan 20 Haziran 2017 Salı akşamı yatsı namazından sonra Şanlıurfa Dergâh Camii’nde mevlid-i şerif ve hatim okunacak. Risale-i Nur Külliyatı adını verdiği 130 parçadan meydana gelen Kur’ân tefsirlerinin müellifi, mütefekkir ve Büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursî, Hicri 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) yılında Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek Palas otelinin 27 nolu odasında 57 yıl önce Cenâb-ı Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu.

Misafirleri Urfalılar ağırlayacak

Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin vefatından bu güne kadar her yıl düzenlenen Mevlid-i Şerif, Ramazan’ın 26. gecesine rastlayan 20 Haziran 2017 Salı akşamı yatsı namazından sonra Hz. İbrahim’in (as) doğduğu makam ve Bediüzzaman Hazretleri’nin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camii’nde okunacak. Yurdun ve dünyanın dört bir yanından sevenlerinin ve okurlarının da katılacağı Mevlid-i Şerife Bediüzzaman Hazretleri’nin hayatta olan talebelerinin de katılması bekleniyor. Şanlıurfalıların ev sahipliğini yaptığı ve 57 yıldır aralıksız yapılan Mevlid ile ilgili Şehrin belli yerlerine ilânlar asılarak dâvetler yapıldı. Mevlide Şanlıurfa dışından katılan misafirleri Şanlıurfalılar evlerinde ağırlayacak.

MUHAMMED SAİD ÇİÇEK - ŞANLIURFA

Okunma Sayısı: 3350
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı