"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şanlıurfa Valiliği o iddiaları yalanladı

05 Mayıs 2015, Salı 18:28
New York Times’in ‘Bomba yapımında kullanılan gübre Türkiye'den IŞİD'e gidiyor’ başlığı ile okurlarına duyurduğu haber ile ilgili Şanlıurfa Valiliği açıklama yaptı. Haberin asılsız olduğunu belirten valilik, kapının ticari faaliyetlere kapalı olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa Valiliği, ABD’de yayın yapan New York Times gazetesinin “Bomba yapımında kullanılan gübre Türkiye'den IŞİD'e gidiyor” başlığıyla yayınladığı haber ile ilgili açıklama yaptı. Kapının ticari faaliyetlere kapalı olduğunu bildiren valilik, "Yayınlanan haberde İlimiz Akçakale Sınır Kapısından Suriye’ye yüklü miktarda gübre taşındığına yer verilmiştir. Ancak İlimiz Akçakale Sınır Kapısı ticari faaliyetlere ve araç giriş çıkışına kapalı olup, Akçakale Sınır Kapısından sadece ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerin geri dönüşlerine izin verilmektedir. Ülkelerine dönmek isteyen Suriyelilere de şahsi eşyaları dışında, ticarete konu olabilecek yüklü miktarda hiçbir malzemenin geçişi ile ilgili izin verilmemektedir. Suriyeliler yanlarında ancak ev eşyaları, gıda maddeleri ve zati ihtiyaçlarıyla ülkelerine dönebilmektedir." şeklinde açıklama yaptı. 

Ayrıca fotoğrafın da sınır kapısında çekilmediğini ileri süren valilik, "Söz konusu haber tamamen asılsız olup; ayrıca haberde sunulan fotoğraf sınır kapımızda çekilen bir fotoğraf değildir." ifadelerine yer verdi. 

Okunma Sayısı: 1666
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı