"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sansür Türk

09 Ekim 2015, Cuma
Seçim öncesi muhalif kanalları karartma operasyonu hızlandı. Tivibu'dan sonra Digitürk de sansür kervanına katıldı.

Erken seçimlere kısa bir süre kala medyada farklı sesleri susturma girişimleri büyüyor. Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu’nun ardından Digitürk de Samanyolu TV, S Haber, Bugün TV ve Kanaltürk gibi televizyon kanallarına sansür uygulama kararı aldı. Digitürk’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Değerli müşterilerimiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir. Söz konusu yazının içeriği gereği yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır” denildi. TMSF bünyesinde faaliyet gösterirken Katarlı bir medya şirketine satılan Digitürk’ün 2 milyon 700 bin abonesi bulunuyor.

Çıkarma kararı almadan önce savcılığa sormuş

DigiTürk avukatları, kanal çıkarma kârı almadan önce  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, bazı kanallar hakkında soruşturma olup olmadığını sordu. Soruyu cevaplayan başsavcılık, “Fetullahçı Terör Örgütü” eylemlerine ilişkin bilgi verdi. “Örgütlenmenin elinde’ olan yayın kuruluşları ile bunlara yer ve imkân sağlayanlar hakkında bazı vatandaşların şikâyetleri üzerine soruşturma yürütüldüğü” ifade edilen yanıtta, “örgüt yöneticilerinin emirlerinin, bu yayınlar aracılığıyla verildiği” belirtildi.      

Savcılık rica etti

“Bir terör örgütüne faaliyet alanı sağlanmasının kanunen suç olduğu, terör örgütlerine yer ve imkân sağlayanların da suçlanabileceği” hatırlatılan cevapta, “terör örgütü olan yapının devleti hedef alan yayınlar yaptığı” kaydedildi. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1516
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    9.10.2015 09:10:09

    SUAL;Eğer bu kanallar 17/25 ARALIK deşifrelerine kadar VATAN-MİLLET ALEYHİNE YAYIN YAPIP siyasi menfaatler için göz yumuldu ise bunu yapan siyasetçi AHLAKSIZ,NAMUSSUZ VE VATAN HAİNİDİİİR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı