"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Saray yaptık ve battık

30 Kasım 2014, Pazar 10:39
Osmanlı'nın 19. yüzyıla kadar Topkapı Sarayı’nı kullandığını belirten Mimar Doğan Kuban, “Dolmabahçe, Beylerbeyi gibi sarayları 19. yüzyılda, parçalanmak üzereyken yaptık ve battık” dedi.

Cumhuriyet'e konuşan Kuban, Ak-Saray'a göndermede bulunarak Osmanlı’nın konuttaki en büyük özelliğinin mütavazılık olduğunu söyledi. Buna da iki katlı ve ahşap olarak inşa edilen Topkapı sarayını örnek veriyor. “19. yüzyıla kadar Topkapı Sarayı’nı kullanmışlar ve başka saray da yoktu.” Sonraki süreçte ise bir saray enflasyonu yaşandığını söyleyen Kuban “Dolmabahçe, Beylerbeyi gibi sarayları 19. yüzyılda, parçalanmak üzereyken yaptık ve battık” dedi. “Bizde saray yapma geleneği yoktu" diyen Kuban, "Selçuklu’nun bir tek Konya’daki Alaattin Köşkü denilen köşkü vardı” diye de büyük devlet olmak için büyük yapıya gerek olmadığının altını çizdi.

Okunma Sayısı: 2561
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Çavdari

    1.12.2014 11:21:50

    Bu binayı CHP yapmış olsaydı bu seslerin çoğu çıkmayacaktı. Saray'ın maliyeti aşırı olabilir ama bu bir devlet binasıdır, Erdoğan'in kendi mülkü değil, babasının malı değil, en az 50 yıl orası bu ülkeye hizmet eder. Bir de yeni bir propaganda çıktı. Efendim yurtdışında tv programında sarayla dalga geçilmiş, rezil olmuşuz. Şaşıyorum. İngilterede kral ailesinin kendi malı olaran saraydaki masraflara dair bir program izledim, dudak uçuklatan rakamlar. Ama ne hikmetse Türkiye'deki devlet binası göze batıyor. İzmir'deki dağa yapılan "Atatürk" büstünün maliyetini bir açın da bakın. Siz CHP ve diğer vagonlarının bunu tenkid ettiğini propaganda yaptığını gördünüz mü? Mesele çok açık. Erdoğan'ın kötülüyelim de ne olursa olsun. Sözcü'nün manşetlerine bir bakın, işleri güçleri erdoğan'a "Tayyip şöyle, Tayyip böyle" gibi şahsi suçlamalarla dolu. Bu saray ya da bina oldu bitti, yıkılmaz , devlet malıdır, RTE gider başkası gelir, kimseye kalmaz. Oyunuzu seçimde vermezsiniz olur biter

  • HÜSEYİN İLHAN

    30.11.2014 21:33:33

    Bu yapılanı HARAMSARAY oarak ifade etmemin başlıca sebebi ki RTE iktidara ilk geleceği seçim arefesinde esnaf,tacir,sanayici,çiftçi,serbest meslek mensuplarının mağdur olduklarını seçim meydanlarında bağıra bağıra oy topladı.Ama ilk 3 ay içinde bunu unutup siz o hükümet döneminde çok kazandınız fakat vergi kaçırdınız ya MATRAH ARTTIRIMI YAPAR bize bu vergileri verirsiniz(BUNLAR HARAÇTIR HARAAAAÇ)YADA GIRTLAĞINIZI SIKAR ALIRIM Kİ BİZZAT İFADESİ BU.Şimdi ise 2 milyar tl.ye tekabül eden israf var .Dinimiz İSRAFTA HAYIR,HAYIRDA İSRAF YOKTUR. diyor.

  • Hayati Binler

    30.11.2014 18:39:26

    Hem geleneğimizde yok, hem de israftır. İsraf ise dinimizde haramdır. Aslolan tevazudur, üstünlük takvadadır. Bina hususunda hadislerde gelen bir kısım istikrâhı, isrâfla izah etmek çok yerinde olacaktır. Müslümanlar'ın bu konudaki kanaatlerini, bu meseleye bakışlarını Hârunu'r-Reşîd'e, yüksek bir saray yaptırdığı zaman, Muhammed İbnu's-Semmâk'ın cesâretle yüzüne haykırdığı şu sözlerde bulabiliriz: "Toprağı yükselttin, dini bıraktın. Eğer bu kendi paranla yapıldıysa, bil ki sen müsriflerdensin, Allah ise müsrifleri sevmez. Yok bu başkasının malından ise bil ki zâlimlerdensin. Allah ise zâlimleri sevmez" der. Mefâtihu’l-Cinân 305’ten nakleden İbrahim Canan, Hz. Peygamberin Sünnetinde Terbiye, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Ankara, 1980, s. 453.

  • HÜSEYİN İLHAN

    30.11.2014 10:51:51

    AK olması için vatandaşın helal etmesi lazım,helal olabilmesi için kayıp-kaçak bedeli altında hırsızn çaldığını dürüste ödeten kanun olmaması lazım,65 yaş üstüne bedava seyahat deyip zor durumda ve borç içinde olanların hakkının peşkeş çekilmemesi lazım ki bu olsa olsa HARAMSARAY HARAMSARAY da oturan indi ilahide asla müsamaha edilmeyeceğine imanım tamdır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı