"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Sarayda çok şiddetli kavga var’

07 Eylül 2017, Perşembe 20:00
Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak “kulis” yazdı. Hükümetin “baskın” veya “erken” seçime gidebileceğini ileri süren Takan, “Kendi aralarında durum değerlendirmesi yapan bazı etkin isimler ‘15 Temmuz 2018, Pazar gününe denk geldiği için bu tarihe Recep Tayyip Erdoğan’ı ikna edebiliriz’ diye düşünüyor” ifadesini kullandı.

Ahmet Takan’ın “Sarayda çok şiddetli kavga var” başlığıyla yayımlanan (7 Eylül 2017) yazısı şöyle: “Lider bağımlı, demokrasinin sadece lâfta kaldığı düzenlerde fıkra gibi bir gerçektir; Lider asla hata yapmaz. Hep yanındakiler suçludur. O yanındakiler ne kadar değişirse değişsin kural asla ve kat’a bozulmaz. Saraya “metal yorgunluğu” raporu hazırlayan teşkilâtlardan sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ne demişti; “AK Parti’de tartışılmaz ve vazgeçilmez bir kişi vardır, o da Recep Tayyip Erdoğan’dır.” Ataş, hızını alamamış, Erdoğan dışında herkesin tartışılabilir ve değerlendirmeye tabi tutulabilir olduğunu da sözlerine eklemişti.(…)

Erdoğan, ağırlıklı olarak baskın seçimi düşünüyor

Saraydaki iç kavgaların tek başlığı “metal yorgunluğu” mu?.. Hayır!.. Saray sakinleri, seçimin zamanlaması konusunda 3’e bölünmüş durumda; 1) Baskın seçim isteyenler (Kasım sonu veya, Aralık ayı başı). 2) 15 Temmuz 2018’de olsun diyenler. 3) Takvimi hiç bozmayalım 2019’da yapılsın da ısrarcı olanlar. Daha önce yazdığımız kulis haberlerinde 1 ve 3’üncü maddeler malûmunuz olduğu için 2’nci maddeye ayrı bir parantez açalım. Çünkü, bu en yeni gelişme... Erken/baskın seçim çalışma ve toplantıları sarayda kesintisiz sürüyor. Ve önümüzdeki hafta da yoğunlaşarak devam edecek. Saray kaynaklarından ulaştığım bilgiye göre (onların iddiası-aht-); R. Erdoğan ağırlıklı olarak baskın seçimi düşünüyor. Ancak; kendi aralarında durum değerlendirmesi yapan bazı etkin isimler, “15 Temmuz 2018 Pazar gününe denk geldiği için bu tarihe R. Erdoğan’ı ikna edebiliriz” diye düşünüyor. Öne sürdükleri tez ise, “15 Temmuz 2016’da kurtuluş savaşı verdik, zaferle çıktık. 15 Temmuz 2018, 2’nci kurtuluş savaşımız olsun...”

Etiketler: ahmet takan
Okunma Sayısı: 9155
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı