"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sarı basın kartı sahibi basın emekçisi sayısı açıklandı

25 Temmuz 2017, Salı 11:23
Basın İlan Kurumunca açıklanan verilere göre Türkiye'de resmi ilan yayınlama hakkına sahip bin 122 gazetede toplam 8 bin 858 kişinin çalıştığı, bunların 3 bin 717'sinin sarı basın kartı sahibi olduğu bildirildi.

Basın İlan Kurumun (BİK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de basın çalışanlarına ilişkin istatistiksel bilgilere yer verildi.

İstatistiklerde, resmi ilan yayınlama hakkına haiz süreli yayınların 2017 yılına ait, iller bazında asgari kadrolarında yer alan fikir işçilerinin cinsiyetleri ve eğitim durumlarına göre dağılımları yer aldı.

İstatistiklere göre, resmi ilan yayınlama hakkına sahip bin 122 gazete bulunuyor. Bu gazetelerde toplam 8 bin 858 kişi çalışıyor. Çalışanların 6 bin 199'unu erkekler, 2 bin 659'unu kadınlar oluşturuyor. Temmuz 2017 itibarıyla çalışanların 3 bin 717'si sarı basın kartı sahibi.

BİK'in verilerine göre, bu süreli yayınlarda iletişim fakültesi mezunu bin 464 kişi çalışıyor. İletişimle ilgili meslek yüksekokullarından mezun sayısı 352, ilk ve ortaöğretim mezunu sayısı ise 4 bin 946 olarak tespit edildi.

***

Okumak için tıklayınız:

Komisyonu kararları açıklandı

10 aydır basın kartları verilmedi

AA

Etiketler: sarı basın kartı
Okunma Sayısı: 1462
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı