"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şark Fatihi vefatının 71. yıl dönümünde rahmetle anıldı

26 Ocak 2019, Cumartesi 16:47
Birinci Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşı yıllarında özellikle Doğu Anadolu’da gösterdiği kahramanlıklar dolayısıyla “Şark Fatihi” unvanı verilen asker ve devlet adamı Kâzım Karabekir Paşa için vefatının 71. yıl dönümünde anma faaliyeti düzenlendi.

Birinci Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşı yıllarında Doğu Cephesi Komutanı ve Kars’ın kurtarıcısı olan Kâzım Karabekir Paşa’nın vefatının 71. yıl dönümünde anılması amacıyla Kars Tren Garı önündeki Kâzım Karabekir Paşa anıtı önünde tören yapıldı. Törene, Kars Valisi Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut ve Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta katıldı. Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda devam eden anma programında ise Kars Fen Lisesi öğrencilerinden İpek Nur Erdoğdu “Kars Kalesindeki Bayrak” ve Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gürkan Culfa “Kâzım Karabekir” adlı şiirleri okudu. Bu törene, bazı kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

 

Okunma Sayısı: 2552
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı