"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Savaşın kaybedeni yine çocuklar

04 Ekim 2016, Salı
Ülkesindeki iç savaşta şahit olduğu manzara sonrası geçirdiği travmayla saçları dökülen 9 yaşındaki Suriyeli Esma, Türkiye’deki tedavi sonrası tekrar saçlarına kavuşacağı günü bekliyor.

Suriye’deki iç savaşta evinin ve okulunun bombalanmasına şahit olduktan sonra girdiği travma sonrası saçları dökülen 9 yaşındaki Esma, Türkiye’deki tedavisi sonrası yeniden çıkmaya başlayan saçlarının uzamasını sabırsızlıkla bekliyor. Ülkelerindeki iç savaştan etkilenen Suriyeliler, güvenli liman olarak gördükleri Türkiye’de yaşadıkları sıkıntılı günleri geride bırakmaya çalışıyor. Halep’de yaşanan bombardıman sonrası evlerini terk etmek zorunda kalanlardan 6 kişilik Tantura ailesi de huzurlu bir ortama kavuşmanın yanında, kızları Esma’nın yaşanan zor günlerin etkisinden kurtulmaya başlamasıyla mutlu oluyor.

Esma aynalara küstü

Saçları olmadığı için aynalara küsen Esma, kafasında bandana olmadan kendisini huzursuz hissediyor. Anne Medine Tantura, yaptığı açıklamada, savaşa rağmen 5 ay öncesine kadar Halep’te ailesiyle yaşam mücadelesi vermeye çalıştıklarını, evlerinin bombalanması sonucu ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti. “Bomba düşünce ailemiz mahvoldu, kocam yaralandı, kızım da bombanın düşüşünü dışarıdan gördü ve çok korktu.” ifadesini kullanan Tantura, bombardımanda yaralanan eşinin bir süre Azez’de tedavi gördüğünü, şahit oldukları sonrası içine kapanan Esma’nın kısa sürede saçlarının döküldüğünü ve aşırı kilo verdiğini anlattı.

“Saçlarım uzayınca güzel tokalar takacağım”

Geçirdiği ağır travmanın etkisini Türkiye’de gördüğü ilgiyle hafifleten, gördüğü tedaviyle de saçlarına kavuşacağı günü hasretle bekleyen Esma Tantura da okulunun ve evinin uçaklar tarafından bombalandığını, bunun kendisini çok korkuttuğunu söyledi. Türkiye’ye geldikten sonra yeniden mutlu olmaya başladığını anlatan Esma Tantura, “Burada çok rahat ettik, inşallah Suriye’de savaş biter biz yeniden oraya gideriz. Uçaklardan korktuğum için saçlarım döküldü, burada beni doktora götürdüler. Saçlarım uzayınca annem onları tarayacak ve güzel tokalar takacak. Biran önce çıkmasını istiyorum.” diye konuştu.

 5.5 milyon çocuk savaş mağduru

UNİCEF, 5 yıldır iç savaşın devam ettiği Suriye’de çocuk raporu hazırladı. “Suriye’de 5 yıldır devam eden savaşın çocuklar üzerinde yıkıcı etkisi” başlığıyla hazırlanan raporda 5.5 milyon çocuğun savaşın mağduru olduğu, 10 bin çocuğun savaşta öldüğü belirtildi. İç savaşta anne, babası ve ailesini kaybeden 8 bin çocuğun kimsesiz kalarak ülkesini tek başına terk ettiği belirtilirken, Türkiye’de ise 450 bin Suriyeli çocuğun sığındığı belirtildi.

AA

Okunma Sayısı: 3145
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı