"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Savcı Kiraz için cenaze merasimi düzenleniyor

01 Nisan 2015, Çarşamba 11:21
İstanbul Adliye Sarayı'ndaki odasında rehin alındıktan sonra öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz son yolculuğuna uğurlanıyor. Savcı için adliyede düzenlenecek törenin ardından Eyüp Sultan Camii'ne cenaze namazı kılınacak.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için tören saat 11.00'de Çağlayan Adliyesi'nde başladı. Kiraz'ın cenazesi Eyüp Sultan Camii'nden kaldırılacak. Cenazeye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı açıklandı.

Tören için çok sayıda kişi adliyede toplandı. Kiraz'ın meslektaşı olan yargı mensupları törende ön saflarda yer alıyor. Tören İstiklal marşı ve bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu bir konuşma yaptı ve saldırıyı kınadı. Adliyenin içerisine "Şehidimizi unutmayacağız Allah rahmet eylesin, ruhun şaad olsun" yazılı bir pankart ve büyük bir Türk bayrağı asıldı.

'Kapılara siyah kurdele'

İzmir Adliyesi'nde görevli hakim ve savcılar, Kiraz'ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla odalarının kapılarına siyah kurdule bağladı. İstanbul'daki saldırı nedeniyle İzmir Adliyesi'nde güvenlik tedbirleri de artırıldı.

Bayraklı ilçesindeki adliye sarayına gelenler, kapılardaki güvenlik noktalarından ve x-ray cihazlarından çantaları ve üzerileri aranarak geçti.

Güvenlik önlemlerinin arttırılması nedeniyle vatandaş girişinde de yoğunluk yaşandı. Personel girişinde ise Adalet Bakanlığı tarafından verilen giriş kartı olmayanların geçişine izin verilmedi. Bu kişiler, diğer kapılara yönlendirildi.

'Adli Tıp önünde gözaltı'

Polisin opersayonunda öldürülen Savcı Kiraz'ı rehin alan iki saldırganın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'nda tutuluyor. Ailelerinin cenazeleri teslim alması bekleniyor. Sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu önünde pankart açıp slogan atan iki kadın gözaltına alındı.

Polis ekipleri, slogan atan kadınlara müdahale etti. Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından gözaltına alınan iki kadın, emniyete götürüldü. Polis, Adli Tıp Kurumu yerleşkesi çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Okunma Sayısı: 1681
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı