"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Savcılık: 15 canlı bomba Türkiye'ye girdi

19 Haziran 2016, Pazar 11:29
Diyarbakır'da 26 Ekim günü IŞİD'in hücre evlerine yapılan ve 7 IŞİD'linin öldürüldüğü operasyondan 2,5 ay sonra Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazan soruşturma savcısı, Suriye'nin Rakka kentinden Diyarbakır'a 15 yabancı canlı bomba gönderildiğini belirtti. 18 Ocak 2016 günü yazılan yazıda, IŞİD'in canlı bomba eylemlerinin deşifre edilmesi için bazı şüpheliler hakkında teknik takip kararı talep edildi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Özcan ve Gökhan Çakıcı hayatını kaybederken, IŞİD’li Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy öldürüldü. IŞİD’in Diyarbakır’da sansasyonel eylem yapacağı bilgisi üzerine başlatılan soruşturmanın dosyasında yeni bilgiler kamuoyuna yansıdı.

Dosyadaki bilgilere göre soruşturmayı yürüten savcı, bazı kişilerin teknik takibe alınması için 18 Ocak 2016 günü 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazdı. IŞİD’in şüpheli Nihat Turan’ı ‘Diyarbakır Emiri’ olarak atadığını kaydeden savcı, Turan’ın faaliyetlerini Rakka’da bulunan bir örgüt liderinin himayesinde yürüttüğünü vurguladı.

Yabancı uyruklu 15 canlı bombanın Rakka’dan intihar eylemi yapmak için Diyarbakır’a gönderildiğini belirten savcı, bu kişilerin hücre evinden hiç çıkmadıklarını ve tüm ihtiyaçlarının 2 örgüt mensubu tarafından karşılandığını ifade etti. Yazıda, örgütün Diyarbakır emiri Nihat Turan’ın, PKK/KCK ve Selefi/Tekfiri unsurlara yönelik gerçekleştirmeyi planladığı muhtemel eylemlerin deşifresi için adli takip talebinde bulunulduğu kaydedildi.

“Örgüte yakın kurum binalarına saldıracaklar”

IŞİD Diyarbakır Emiri Nihat Turan’ın 1 Kasım genel seçimlerinden sonra yapmayı planladığı eylemlerini, faaliyetin deşifre olduğunu hissetmesi ya da güvenlik birimlerinin takibinden şüphelenmesi nedeniyle daha öne almayı planladığını belirten savcı, anılan kişilerin “PKK/KCK terör örgütü yanlısı etkinlikleri” hedef alacaklarını ifade etti. Savcı, tasarlanan eyleme uygun bir etkinlik olmaması halinde, örgüte müzahir kurum binalarına bombalı araçla saldırı yapılmasının planlandığını kaydetti.

Bombalı aracın ‘test sürüşü’

Tutuklu şüpheliler Cafer Erdem ve Baran Yalçın’ın 22 Ekim günü 21 AS 697 plakalı panelvan bir aracın test sürüşünü yaptığını ifade eden savcı, operasyonla ele geçirilen aracın bomba yüklenerek eylem yapmak maksadıyla satın alındığını belirtti. Aracın alınmasında örgüt mensuplarından Cihat Ekinci’nin aracılık yaptığını kaydeden savcı, bu kişinin çatışma bölgelerindeki kişilerle örgütsel ilişki içinde olduğunu ifade etti. Savcı’nın talebi üzerine karar veren 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Cihat Ekinci hakkında 24 Şubat 2016 tarihine kadar iletişimin takibi kararı verdi.

DHA

Okunma Sayısı: 2221
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı