"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SDYNEY’E HİZMET BİNASI

26 Temmuz 2013, Cuma
Avustralya Nur Vakfı-Sydney Şubesinin mülk hizmet binası duâlarla açıldı.
Sydney’e hizmet binası
 
Hizmet binasının açılış merasimi, Avustralya Nur Vakfı’nın dâvetlisi olarak Avustralya’da bulunan Yeni Asya Gazetesi yazarlarından İslâm Yaşar ve eşi Ayşenur Yaşar ile Avustralya Nur Vakfı’nın ana merkezi Melbourne’den gelen ve Sydney’den katılan kalabalık bir cemaatin iştirakiyle gerçekleşti. Hizmet binası, Avustralya’nın en büyük şehri Sydney’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Auburn semtinde merkezî bir yerde açıldı. İki katlı hizmet binası, hem hanımlara hem de erkeklere aynı anda müstakil hizmet verecek tarzda düzenlendi. Uzun yıllar mülk bir hizmet mekânına kavuşabilmek için yoğun ve hummalı bir gayret gösteren Avustralya Nur Vakfı-Sydney cemaatinin fiilî ve kavlî duâları nihayet meyvesini verdi. Açılış merasiminde bir konuşma yapan İslâm Yaşar; ”İman ve Kur’ân hizmetinde bir çığır açan Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatının en büyük hedeflerinden birisi olan fen ve din ilimlerinin birlikte okutulduğu Medresetüz-Zehra projesinin sivil alanda tahakkukunun birer numunesi olan Risale-i Nur dershanelerinin bugün bütün dünyada binlerce şubesi bulunmaktadır. Bunlardan biri de sizlerin gayreti ve Cenâb-ı Hakk’ın ihsaniyle Sydney’de tesis edilmiş bulunuyor. Bu tür hizmet mekânları, yurtdışında yaşayan sizlerin Müslüman Türk kimliğini koruyup yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için büyük bir ihtiyaca cevap vermektedir. Ayrıca nüfus istatistiklerine göre; yüksek oranda herhangi bir dini kabul etmeyen milyonlarca insanın bulunduğu Avustralya’da bu tür mekânların gayr-ı müslimlere doğru İslâmın tanıtılması için büyük bir hizmet potansiyeli bulunmaktadır” diye konuştu.
 
HALİL BOZKAYA
SYDNEY
Okunma Sayısı: 1639
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı