"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehidin arkadaşları 'Vasiyetname' var mı yok mu tartışmalarına son noktayı koydu!

04 Eylül 2015, Cuma 15:32
Mardin’in Dargeçit ilçesinde bir okulda çıkan yangına müdahale etmeye giden polis ekiplerine teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen 4 polis memurundan Akif Hatunoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Hatunoğlu’nu defnedildikten sonra mezarı başında amcasının oğlu, şehidin kamuoyunda büyük yankı uyandıran ‘vasiyetnamenin’ olmadığını ileri sürdü.

Hatunoğlu'nun, Dargeçit’ten gelen görev arkadaşları buna itiraz etti. Hatunoğlu’nun amcasının oğlu, “Vasiyetname bir yerde yayınlanıyor. İmzasız, ne olduğunu bilmiyoruz. Her yeri aradık, kimse cevap vermiyor. Ankara’yı ve tüm haber ajanslarını aradım. Bir tane gelmiş; ama kim göndermiş, ne gönderdi kimse bilmiyor. Başkası da yazmış olabilir. Ama bunu biz bilmiyoruz. Devletin bunu bulması lazım, gerçekten bu vasiyetname mi? Veya birileri yazdı gönderdi, bilmiyorum. Ya yok, yada biz bulamıyoruz.” deyince törene katılan şehidin Dargeçit’ten gelen silah arkadaşları, vasiyetnameyi kastederek, 'Var' cevabını verdi.

Şehidin arkadaşı, “Şehidimiz 10 gün önce ‘ağabeyim cebime bir şeyler yazdım. Bana bir şeyler olursa cebimde dedi, bize. Dua edin.” karşılığını vererek, gözyaşları arasında şehidin Dargeçit’ten gelen diğer silah arkadaşlarını gösterdi.

Dargeçit’ten geldiğini söyleyen polis ise devreye girerek, “Sizin yok dediğiniz şeyi de biz okuduk. Ama siz nasıl yok diyorsunuz, anlamıyorum.” ifadesini kullandı. Aile yakınları “Öyle bir şeyi biz görmedik, bilmiyoruz.” şeklinde ısrar edince, bir vatandaş tepki göstererek, “Bu kadar silah arkadaşı yalan mı söylüyor ki ‘yok diyorsunuz. Bu kadar silah arkadaşı var, ‘gördük, diyor; hala ‘yok’ diye ısrar ediyorsunuz.” cevabını verdi. 

Şehidin babası Hasan Hatunoğlu’da böyle bir vasiyetnamenin kendisine teslim edilmediğini iddia etti. Bu arada şehidin vasiyetnamesi var diyen şehidin silah arkadaşları sivil polisler tarafından kamera ile kaydedildi.

Okunma Sayısı: 3590
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    4.9.2015 21:18:01

    AH AH TARAFGİRLİK,VASİYET VAR VEYA YOK, PEKİ O YAZIDA YAŞANILANLAR VARMI YOKMU.DAHA 3-4 GÜN ÖNCE ŞEHRİMİZE TAYİNİ OLAN Ö.H.POLİSLERİ EV BAKIYORLAR.AMA NEDENSE BİR GÜVENLİK KURUMUNDAN DERTLİLERDİ.YANİ FİTNE-FESADLA ORTALIĞI YAKIP-YIKAN HARAMSARAY SAKİNİ HEDEFİNE ULAŞTI.KEYİF ÇATABİLİR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı