"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehirlerimizin ortak sorunu: Şehirleşememe!

22 Mayıs 2015, Cuma 06:51
İzmir’de dolu ve sağanak sonucu yaşanan su baskınıyla ilgili yeni ortaya çıkan cep telefonu görüntüleri, olayın boyutunu gözler önüne serdi. Görüntülerde sel suları, arabaları ve insanları sürüklüyor. Bu ve benzeri birçok görüntü şehir planlaması ve modern kapsayıcı şehircilik noktalarında gelişmiş dünya örneklerinden ne kadar geride kaldığımızı göstermektedir.

İzmir'de dün öğleden sonra bastıran dolu ve sağanak, yarım saatte şehri adeta yaşanılmaz hale getirdi. Önce sağanak şeklindeki yağış, ardından doluya döndü. Cadde ve sokaklar sel sularıyla doldu, bazı yerlerde su baskınları yaşandı.

Selle sürüklenen çöplerin tıkadığı rögarlar, belediye ekipleri tarafından açılmaya çalışıldı. Sel sularının Konak ilçesi Gültepe semtinde arabaları ve insanları sürüklemesi, bazı vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Adem Yavuz Caddesi üzerinde çekilen görüntülerde sel sularının önce çöp konteynerlerini, daha sonra bir minibüs ve otomobilleri metrelerce sürüklediği görülüyor. Sel sularına kapılan kimliği öğrenilemeyen bir erkek şahsı da akıntı alıp götürüyor.

 

Okunma Sayısı: 1850
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    22.5.2015 07:17:19

    13 YILDIR iktidar olmakla övünenlerin,70 yıldır yapılamayanı yaptık diyenlerin ve hele hele onlar konuşur deyip BİZ ÇALARIZ,YOLSUZLUĞU HIRSISLIKTAN,RÜŞVETİ YASALAŞTIRIP,DÖNER SERMAYE olarak sunarak ,KAYIP-KAÇAK bedeli icadı ile DÜNYA TARİHİNE DAMGA VURMAK tan elimize su dökemezler diyenlere bakın,su dökülmüyor,SEL ALMIŞ GİDİYOR SEL. Maalesef ŞEHİR PLANCILIĞINDA sınıfta kalıyoruz.Yollarımız mühendislik meziyetlerinde uzak,şehirlerimiz yağmurlara teslim olmuş haldedir.BAT-ÇIK denen yerler az yağmurda dahi BATÇIK olup sürücüleri batırıyor,kavşaklar ise ayrı deha eseri!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı