"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın sözleriyle ilgili tartışma büyüyor

25 Ağustos 2015, Salı 16:18
Şırnak'ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, Osmaniye Büyük Cami'de düzenlenen cenaze töreninde AKP'li milletvekillerine tepki göstermişti.

Yarbay Mehmet Alkan ifadeleriyle ilgili tartışma gün geçtikçe büyüyor. Ülke gündeminde yer edinen söz konusu tartışmaya Davutoğlu ve Bahçeli'de açıklamalarıyla dahil oldu.

Davutoğlu; ''Acıları anlıyoruz ama bu vakarın korunması gerektiğini düşünüyorum.'' derken Bahçeli; ''Erdoğan şehit cenazesinde elini tabutun üzerine koyup “ne mutlu şehit anaları” nutkunu atarken mesele olmamıştır da, bir yarbayımız şerefsizlerin gözüne batmıştır.'' şeklinde konuştu.

İşte Bahçeli ve Davutoğlu'nun o açıklamları;

BAHÇELİ YARBAY MEHMET ALKAN'IN SÖZLERİYLE İLGİLİ OLARAK ''ŞEREFSİZLERİN GÖZÜNE BATMIŞTIR'

Yarbay Mehmet Alkan, şehit edilen kardeşi Ali Alkan’ın tabutuna sarılıp tepkisini gösterirken, saray yönlendirmeli AKP troller iftira yarışına girmiştir. Erdoğan şehit cenazesinde elini tabutun üzerine koyup “ne mutlu şehit anaları” nutkunu atarken mesele olmamıştır da, bir yarbayımız şerefsizlerin gözüne batmıştır. İşte AKP’nin yenilmiş Türkiye'si.  Şehide kelle diyen ahlaksızlar, PKK’yı başımıza çıkaran hainler, öcalan’a özgürlük sözü veren siyasi çürümüşler, şimdi de şehit yakınlarını hedef almışlardır

YARBAY MEHMET ALKAN'IN SÖZLERİYLE İLGİLİ  DAVUTOĞLU DA AÇIKLAMA YAPTI

Zor günlerden geçiyoruz. Her eve düşen bu acı bizim de yüreğimize düşüyor. Türkiye 78 milyonluk bir büyük aile. Nasıl kenetlendiğimizi de dünya şahit. Ateş düştüğü yeri daha fazla yakar. Onlarca şehit ailesi ile konuştum hala hatırladığımda gözlerimi yaşartan insani diyaloglar duyduk. Başsağlığı için aradığını anne ve babanın vatan sağolsun demesini... Aradığım şehit ailelerinden sitemkar ifadeler duymadım. GATA'da gazileri ziyaret ettim. Bir gazimiz şuradan çıkayım hemen gidip mücadele edeceğim dedi. Annesi ben evladımı bu günler için yetiştirdim dedi. Bugünler vakar içinde davranma günleri. Bizim askerimizin subayımızın bilinci şuuru bu. Bu yarbayımızı silah arkadaşları da bu vatan için çarpışıyor. Bir kardeş acısı ile bu sözlerin sarfedildiğini düşünüyorum. Ama TSK mensuplarının en derin acılara bile vakar içinde dimdik durabileceğini de biliyorum. Acıları anlıyoruz ama bu vakarın korunması gerektiğini düşünüyorum.

 

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2667
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    25.8.2015 20:05:18

    AKP gösterilen tepkilerden neden rahatsız oluyor.Düşmanı rüşvetle ikna edip sonrada azdıran onlar.Şehidin yakınları çok sabırlılar.Aslında cenazeye katılmalarını dahi kabul etmeseler haklılar.ÇÖZÜM safsatası sırasında PK lıların nasıl silahlanıp hazırlandıkları bir bir itiraf edilirken AKP idarecilerinin bir söz değil bir harf dahi açıklamaları İNSAFSIZLIK,VİCDANSIZLIKTIR.13 yıldır hainlerin kucağına itilen masum vatandaşımız şimdi birde şehit verecek sende utanmadan,sıkılmadan yüzsüzce gelip NUTUK ÇEKECEKSİN.Muhalefet sizlerede yazıklar olsun.Millet haydi gösterin meziyetinizi kurun hükümeti dedi,beceremediniz.Rahmetli DEMİRELin kurduğu MC.Hükümetlerini nasıl fedakarlık ve kabiliyeti ve muhteşem siyasi zekası ile KOMÜNİST MİLİTANLARA devleti teslim etmediği daha iyi anlaşılıyor.

  • demokrat

    25.8.2015 18:04:30

    Yarbay ne dedi ki?Oslo mu dedi,katillerle görüşenler şerefsizdir mi dedi.Apo denen itle pazarlık yapılıyor mu dedi.Sadece kardeşi şehit olduğu için üzüntülerini yüksek sesle haykırdı.Bu kadar...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı