"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit edilen köy korucusu defnedildi

26 Mayıs 2015, Salı 16:47
Van'ın Erciş ilçesinde silahlı saldırı sonucu şehit edilen geçici köy korucusu Abdulbari Gül, memleketi Ağrı'da toprağa verildi

Van'ın Erciş ilçesinde silahlı saldırı sonucu şehit edilen geçici köy korucusu Abdulbari Gül, memleketi Ağrı'da toprağa verildi.

Terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Gül için İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.

Ayakta durmakta güçlük çeken Gül'ün yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Ağrı Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, bu kalleşçe ve alçakça saldırıyı yapan şahısın tespit edildiğini ve en kısa zamanda yakalanıp hakettiği en ağır cezaya çarptırılacağını söyledi.

Bu ülkeye ihanet eden hiç kimsenin elini kolunu sallayıp bu ülkede gezemeyeceğini ifade eden Vali Işın, şöyle devam etti:

"Bizim insanımız belki birçok şeyi unutabilir ama ihaneti hiçbir zaman unutmaz. 30 yıldan fazladır bu ülkeye ihanet eden bu terör örgütü dün çok sevdiğimiz bir kardeşimizi aramızdan alarak şehadete sebep olmuştur. Şahadet mertebesi en yüce mertebelerden birisidir. Türk milleti Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle ve Laz'ıyla her zaman bu şahadet mertebesine ulaşmak için dua etmiştir."

"İhanet etmeyin, ederseniz karşılığını bulursunuz"

Işın, 76 milyon insanın şehadetine de sebep olsa, bu ülkeyi bölmek parçalamak isteyen, başkasının maşası olmak isteyen bölücü terör örgütü üyelerine hiçbir zaman fırsat verilmeyeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu örgütün siyasi koluna da buradan seslenmek istiyorum. Sizin söyleyecek bir sözünüz var mı bu şehit ailesine acaba? 13 yetime söyleyecek herhangi bir sözünüz var mıdır? Hani siz barışçıydınız? Hani siz demokrattınız? Hani siz barış güvercinleri uçuruyordunuz? Hani neredesiniz? Siz ne diyeceksiniz acaba bu şehit ailesine? Bu yetimlere ne diyeceksiniz? Siz bütün insani meziyetlerinizi kaybetmiş insanlarsınız. Sizi bu milletin vicdanına ve Allah'a havale ediyoruz. Ama size bir şey daha söylemek istiyoruz. Hiçbir şekilde bu ülkede ameliyat yapamayacaksınız. Maşası olduğunuz insanların emellerini kursağınızda bırakacağız. Sizi de bu dünyada rezil edeceğiz. Bu millet, Kürt'üyle, Türk'üyle, korucusuyla, askeriyle, şehidiyle bütün sosyal katmanlarıyla sizden sadece ve sadece bu ülkeye ihanet etmemenizi istiyoruz. Ederseniz de bunun karşılığını bulacaksınız. Bu insanlar ihanete hiçbir zaman katlanamaz. Biz bu aziz şehidimizi Hazreti Hamza'nın yanına gönderiyoruz. Hazreti Hamza'yı ve 70 Uhud şehidini müşrikler yani dinsizler şehit etmiştir. Bu kardeşimizi de dinsizler şehit etmiştir. İnsanlığından nasibini almayanlar şehit etmiştir."

İl Jandarma Komutan Vekili Bilal Güvenir de Abdulbari Gül'ün 26 Ağustos 1994'te Ağrı'nın Diyadin ilçesi Atadamı köyünde geçici köy korucusu olarak göreve başladığını belirtti.

"Başarılı operasyonlarda kahramanlık gösterdi"

Güvenir, Gül"ün, görev yaptığı süre içerisinde birçok başarılı operasyonlara katılarak kahramanlıklar gösterdiğini vurgulayarak, "Gül 25 Mayıs 2015 tarihinde Van ilinin Erçiş ilçesinde uğradığı elim bir saldırıda şehit olmuştur. Şehit Abdulbari Gül ile birlikte şehit düşen Mehmetçiklerimiz ve korucularımıza da Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabır ve yüce milletimize başsağlığı dileriz. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç tarafından dua okundu. Daha sonra Gül'ün cenazesi Nurettin Atmaca Camisinde kılınan namazı ardından Diyadin Merkez Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye katılan aile fertlerinden bazıları, defin sırasında fenalık geçirdi.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez ve kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Okunma Sayısı: 1268
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı