"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit kaymakamın öğretmen eşinin mektubu yürekleri dağladı...

11 Kasım 2016, Cuma 15:19
Mardin'de terör saldırısı sonucunda yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit olmasının ardından tüm ülke yasa boğuldu.

Kaymakamın öğretmen eşinin 2015 yılında bir belgeselde okuduğu mektup günün en çok konuşulanları arasında yer aldı ve yürekleri dağladı. 

Mardin'in Derik İlçesi'nde  Hükümet Konağı'nda, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Saldırının ardından önce Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Gaziantep'teki Doktor Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne nakledilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, tedaviye alındı. 35 yaşındaki Kaymakam Safitürk, doktorların tüm çabasına karşın dün sabah saat 07.46'da şehit oldu. Yetkililer şehidin naaşının, bugün öğle vakti Cumhuriyet Mahallesi Merkez Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceğini açıkladı.

Acılı baba: Terörü destekleyenler belasını bulsun

Şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, "Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah'a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Allah, vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin." diye konuştu

Öğretmenin feryadı: “Yavrularım aramıza bombalar giremez!”

Şehit kaymakamın öğretmen eşinin 2015 yılında bir belgeselde okuduğu mektup günün en çok konuşulanları arasında yer aldı ve yürekleri dağladı. Beratan’ıma, Rojin’ime üzlüyorum, yavrularımıza yazık etmeyin diyerek feryat eden öğretmen mektubunda şunları yazmıştı: “Dua ediyorum sürekli asker polis çocuk ve masum ölmesin diye, yoksa aklım almıyor. PKK trafoları patlatıyor,belediye su vermiyor, devlet katliam yapıyor deniyor. Durup dururken mi  başlamış sokağa çıkma yasağı sanki? İlçeyi bas her yeri mayınla,cami hoparlöründen şarkı dinlet,hiç mi Allah tan korkulmaz, kutsalımıza bari dokunma yazık oluyor Derik'e. O parke taşları söktünüz,çamurda siz yürüyeceksiniz,o evlerde siz oturacaksınız, içiniz acımazsa yakıp yıkıp barikat kurarken,o bomba sesinden yüreği titreyen yavrularda sizin. Ben üzülüyorum Beritanıma, Rojinime, Bahozuma, siz nasıl üzülmezsiniz de bunları yaşatırsınız. Yapacağınız en iyi mücadele, onları iyi yetiştirmek, varsa bir hak gaspınız, hukukla savunmalarını sağlamak,hendek kazdırıp arkasına sığınarak nasıl bir gelecek hazırlamayı düşünüyorsunuz. Vah ki ne vah! Canım yavrularım aramıza mayınlar, bombalar, barikatlar giremez”

İstanbul – Yeni Asya 

'Sana da böylesi yakışırdı'

Şehit Kaymakam Safitürk'ün eşi Ayşegül Safitürk, eşinin tabutuna sarılarak, "Aşkım istediğin gibi ölüm oldu. Sana da böylesi yakışırdı." diyerek gözyaşı döktü.

"Her şehit cenazesine giderken hüzünlenirdin"

Eşi Ayşegül Safitürk, tabuta sarılarak, "Aşkım istediğin gibi ölüm oldu. Sana da böylesi yakışırdı. Her şehit cenazesine giderken hüzünlenirdin, şimdi de sen gidiyorsun. Aşkım, oğlun benim emanetim, canım pahasına emanetine sahip çıkacağım." diyerek gözyaşı döktü.

Bu sırada şehit Safitürk'ün 5 yaşındaki oğlu Asım Eren'in de "Anne niye ağlıyorsun?" diyerek ağlamaya başlaması, törene katılanları hüzünlendirdi.

 

 

Okunma Sayısı: 6672
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    11.11.2016 17:51:18

    Allah rahmet eylesin.Şehid eşinin mektubunda birdetay dikkatimi çekti.'Kaldırım taşlarını sökenler,belediye nin su vermediği insanlarımız,barikatların kurulması,tuzaklar kurmak kime,neden,niçin.,Çözüm süreci diye GAFLET UYKUSUNDA UYUYANLARIN idari alanda yetersiz,dirayetsiz ve maharetsiz olduklarına bir delilde bu şehit mektubu değilmi.?

  • Fatıma

    11.11.2016 16:48:23

    Allah ailesine büyük sabır versin,Rabbim rahmet eylesin inş.bunları yapan,bunların hainliğine destek olan kim varsa Allah'ım Kahhar adıyla kahreylesin. Amin...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı