"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit madenci aileleri, sanıkların savunmalarına tepkili

22 Nisan 2015, Çarşamba 19:03
Soma'daki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davayı takip eden madenci aileleri, sanık avukatlarının savunmalarına tepki gösterdi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davayı izleyen madenci Suat Esen'in eşi Fatma Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanık avukatlarının yaptığı savunmaların doğru olmadığını ileri sürdü.

Sanıkların ifadelerini ve avukatlarının savunmalarını dikkatle dinlediğini ifade eden Esen, "Eşim, 'maden çatır çatır yanıyor, bu maden beni öldürecek' diyordu. Bunların hepsi yalan söylüyor. Madenin altı taş diyorlar, benim kocamı kim indirdi, niye kazıyor tabanı, taş kazıyor. Bunlar yalan söylüyorlar. Tabi ki yanıyordu, kocamın sırtı ve göğsü kıpkırmızıydı. Doktora gidiyordu, doktor bir çare bulamadı. Hepsi taş diyor, avukatlar da taş diyorlar. Kocam hep çavuş derdi, bunlar hiç çavuş demiyorlar. Çavuşlar nerede?" diye konuştu. 

Sanıkların ve avukatların "madende zorlama yoktu" dediğini aktaran Esen, eşinin eve geldiğinde zorlama yapıldığından bahsettiğini sözlerine ekledi.

Maden kazasında ölen maden işçilerinden Erdoğan Köse'nin eşi Gülfidan Köse ise suçların ölen 301 kişinin üzerine atıldığını, sanıkların yalan söylediğini iddia etti. 

Köse, "Birbirlerinden sır vermiyorlar, hepsi onları savunuyorlar" diye konuştu. 

Sanıklar hakkında istenilen cezalar

Davada, tutuklu 8 sanık, "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanıyor. 

Tutuksuz 37 sanıktan 12'sinin "taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarının istendiği davada, 25 tutuksuz sanığa ise bu suçları "bilinçli taksirle" işledikleri gerekçesiyle aynı aralıktaki ceza süresinin, üçte birden yarısına kadar artırılarak uygulanması talep ediliyor.

AA

Okunma Sayısı: 1053
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı