"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit savcı dualarla uğurlandı

01 Nisan 2015, Çarşamba 15:28
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’nda terör örgütü militanlarınca rehin alındıktan sonra şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Cenazeye katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kiraz'ın oğlunun yüzlerinden öptü.

Eyüp Sultan Camii'ndeki cenaze namazına Mehmet Selim Kiraz'ın oğlu ve yakınlarının yanı sıra; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Yalçın Akdoğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP’li milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, kuvvet komutanları, hakim ve savcılar, avukatlar ve binlerce vatandaş katıldı.

Bu arada Davutoğlu ve Gül, şehit savcının oğlunun yüzlerinden öptü. Aile ile bir süre sohbet ettiler.

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Namazın ardından konuşan Yaran, “Şehit savcımız adalet dağıtmakla vazifeli iken şehit olmuş, aramızdan ayrılmış bir kardeşimizdir. Ölüm bir gün elbet gelecek. Ama onun şerefli ve imanlı bir şekilde gelmesi ve arkamızda iyi bir isim, iyi hizmetler bırakmamız önemlidir. Kardeşimiz de böyle iyi hizmetler bırakarak aramızdan ayrılıyor. Cenab-ı Hak kendisine rahmet eylesin!" ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından helallik alındı.

Namazın ardından Mehmet Selim Kiraz'ın naaşı, toprağa verilmek üzere Eyüp Sultan Mezarlığı'na götürüldü.

Etiketler: şehit savcı, cenaze
Okunma Sayısı: 1398
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet AKBAŞ

    1.4.2015 22:54:57

    3) m. kemal de takrir-i sükun, ve istiklal mahkemelerinin temellerini şeyh said isyanı nı bahane ederek sağlamlaştırmıştı. rte ve akp liler de, kendi takrir-i sükunları olan(veya turgut özalın cumhurbaşkanıyken çıkardığı SS (sansür ve sürgün kararnamesi) karanamesi benzeri) iç güvenlik yasasının temellerini güçlendirmek için böyle saldırıları bahane ediyorlar.

  • Ahmet AKBAŞ

    1.4.2015 22:42:12

    2) ve türkiyede 1923 ten beri müesses nizam da denilen kemalist/komünist müstebit menhus ruh her dönem farklı bir cesetle karşımıza çıkıyor. bir bakıyorsunuz kemalist türkçüler olan mhp li suretinde, bir bakıyorsunuz kemalist kürtçü olan marksist komünist yapı bdp/hdp/pkk/apo suretinde, bir bakıyorsunuz ara sıra sol/marksist/komünist cesedi giyip karşımıza çıkıyor, ve de en ilginci, çok büyük bir çelişki ve tenakuz ve hiç de olmaması gereken bir durum ama bazende necmettin erbakan/rp/milli görüş/akp/rte/siyasal islam cesedini giyip karşımıza çıkıyor. bukalemun gibi yani. binaenaleyh sistemin kendisini harika bir şekilde konsolide etme özelliği var. ve kemalizmin tek panzehiri olan meşru hürriyetçi ahrarlar yani demokratlar ve onların müttefiki olan gerçek nurcular, bu müesses nizam denilen kemalist/komünist müstebit menhus ruh tarafından ısrarla ve özenle ve de münafıklıkla ve çeşitli ayak oyunlarıyla sürekli saha dışına itiliyor.

  • Ahmet AKBAŞ

    1.4.2015 22:41:02

    1) 17 mayıs 2006 tarihindeki danıştay saldırısı ve orada katledilen danıştay 2. daire üyesi hakim mustafa yücel özbilgin klasik kemalistlerin bizzat kendilerinin tertipleyip akp lilerin ve dindarların üzerine yıkmaya çalıştığı bir kumpastı. bu son 31.03.2015 tarihinde istanbul çağlayan adliyesinde savcı mehmet selim kirazın katledilişi ise dindar kemalist olan akp lilerin bizzat kendilerinin tertipleyip kendilerine destek vermeyen bütün kesimlerin üzerine yıkmaya çalıştıkları bir başka kumpastır. yani dolayısıyla zerre kadar dahi olsa kesinlikle insani hiçbir vasıf taşımayan azılı kemalist refleks kesinlikle değişmiyor ve kendisini her yerde gösteriyor. ister hakiki ve öz kemalist olan klasik kemalistler, ister dindar kemalist olan rte ve akp liler, ister devrimci kemalist olan marksist komünistler, ister kürtçü kemalist olan hdp/bdp liler, isterse de türkçü kemalist olan mhp liler hiç farketmiyor. kemalist refleks hiç değişmiyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı