"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit savcı Kiraz'a en anlamlı hediye...

03 Nisan 2016, Pazar 10:21
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında şehit edilişinin birinci yılı dolayısıyla memleketi Mersin'de okutulan hatim-i şeriflerin duası yapıldı.

Mersin İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Muhipleri Derneği (MERİMDER) tarafından Muğdat Camisi'nde düzenlenen anma programında sabah namazının ardından hatim duası okundu.

MERİMDER Başkanı Ahmet Nas, yaptığı açıklamada, Kiraz'ın Mersin İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu hatırlatarak, "Biz de Kiraz'ın şehit edilişinin birinci yılı dolayısıyla 60 hatim, 500 de Yasin-i Şerif okuduk. Bugün şehidimizin ruhuna hatimler ve yasinler hediye edildi. Onun vesilesiyle burada bu ikramları da sunuyoruz." diye konuştu.

RİSALE-İ NUR'DAN DERSLER

Okunan Yasin, Fatiha Sureleri ve Kur'an hatimleri ölmüş ve sağ insanlara bağışlamak doğru mudur ve bu olay nasıl gerçekleşiyor?

Okunarak ölmüş ve sağ insanlara bağışlanan Fatiha ve Yâsin ve hatm-i kur’ânî gibi okunan virtlerin, kudsî şeylerin hakikat oluşu ve nasıl olduğu şeklindeki önemli soru şu şekilde:

“Fatiha ve Yâsin ve hatm-i kur’ânî gibi okunan virtler, kudsî şeyler, bazen hadsiz ölmüş ve sağ insanlara bağışlanıyor. Hâlbuki böyle cüz’î bir tek hediye an-ı vahitte (( pek kısa sürede aynı anda)) hadsiz zatlara yetişmek ve her birisine aynı hediye düşmek, tavr-ı aklın haricindedir.”

Konuyla ilgili olarak Risale-i Nur'da yer verilen önemli soruyu ve çok kimselerin aklına gelen bu önemli soruya verilen hakikatli cevabı okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/risaleinur/sualar/#1064

AA

Okunma Sayısı: 1871
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı