"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit savcı Kiraz anısına hatıra ormanı oluşturuldu

24 Mayıs 2015, Pazar 19:06
İstanbul Adliyesi'nde meydana gelen terör saldırısı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına Büyükçekmece'de hatıra ormanı oluşturuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Büyükçekmece Gölü kenarı Beylikçayır mevkisinde oluşturulan hatıra ormanının açılışında, şehit Savcı Kiraz'ın anısını burada yaşatmak istediklerini söyledi.

Salihoğlu, "31 Mart'ta meydana gelen menfur suikast olayı bizleri yüreğimizden, canımızdan yaraladı, parçaladı. Biz de bu can bu tende olduğu müddetçe bu olayı unutmayacağız, unutturmayacağız. Her zaman yakinen yaşayacağız" dedi.

Olayın ardından Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden tepki mektupları aldığını dile getiren Salihoğlu, şunları söyledi:

"Tüm milleti derinden üzen bu olayın aynı zamanda yurt dışından tepkilerini de bana gelen mektuplarla gördüm. Brezilya Cumhuriyet Başsavcısı tarafından olaya ilişkin mektup aldık. Gerçekten bizleri ve kalbi olan dünyadaki kişileri derinden üzen bu olayı nasıl telin edeceğimi bilemiyorum. Bu alçakça saldırının devamında yine tehditlerini devam ettiriyorlar ama biz adaleti hiç korkmadan, hiç yılmadan ölümden ya da diğer tehditlerden korkmadan devam ettireceğiz."

Hadi Salihoğlu, orman ve ağacın çok önemli olduğunu belirterek, "Peygamber Efendimiz, 'Ölümünüz çok yakın olsa bile elinizdeki ağacı dikin' diye bize talimat vermiş. Burada şehit kardeşimin anısını bu güzel ormanda devam ettireceğiz. Allah kısmet ederse her sene buraya geleceğiz" diye konuştu. 

Şehit savcı Kiraz'ın babası ve annesi fidan dikti

Şehit savcı Kiraz anısına Kuran-ı Kerim okunan törende, kurdele kesilerek hatıra ormanının açılışı yapıldı.

Fidan dikim törenine İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hacı Hasan Bölükbaşı, adliyede görevli savcı ve hakimler ile şehit Savcı Kiraz'ın yakınları katıldı.

Törende daha sonra, Salihoğlu, şehit savcı Kiraz'ın babası Hakkı ve annesi Saadet Kiraz ile fidan dikti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 30 dönümlük arazide oluşturulan hatıra ormanına yaklaşık 1300 adet çam, sedir ve mavi servi ağacı dikilecek. 

AA

Okunma Sayısı: 1639
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı