"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit yakını acı konuştu

15 Ocak 2016, Cuma 16:33
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda vefat eden polis eşi Esra Başaran'ın cenazesi memleketi Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Başaran’ın kayınvalidesi Emine Başaran, “Allah’ım o bomba Meclis'e düşseydi. Benim kuzumu onlar kavurdu, o Meclis'e yazın yıkılı kalsın, onlar için vatan sağ olsun demeyeceğim” dedi. 

Polis memuru Cengiz Başaran ile 2 yaşındaki oğlu Yiğit Başaran'ın yaralandığı saldırıda hayatını kaybeden Esra Başaran için ilçedeki Merkez Camii’nde cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenazeye katılan insanları cami avlusu almadı. Kalabalık sokağı doldurdu. 

Polis lojmanlarındayken saldırı üzerine vefat eden Esra Başaran’ın annesi Sümbül, babası Gazi Köse ile kaynanası Emine Başaran tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Gelininin düğününün ardından ikinci kez gelinlik giydiğini söyleyen Emine Başaran, “Sen ölmeyeydin, ben öleydim. Ben şimdi kuzuna ne diyeceğim. (Başaran’ın oğlu Yiğit için) ‘Annem nerede’ diye soruyor. Babaannesi ona kurban olsun. Seni soranlara ne diyeceğim? Canımdan can aldılar. Bunları kimse deviremiyor mu? Oy ben öleydim. O Çınar’a ben gömüleydim” diyerek ağıtlar yaktı. 

Esra Köse Başaran'ın yaklaşık 7 yıldır Diyarbakır'da memur olarak görev yaptığı öğrenildi. Başaran'ın eşi Cengiz Başaran'ın ise Diyarbakır merkeze tayini çıkmasına rağmen, Çınar ilçesinde kaldığı belirtildi.

İl Müftüsü Ümit Çimen’in kıldırdığı cenaze namazı sonrası Başaran’ın naaşı Günedoğru Mahallesi mezarlığında defnedildi.

MİLLETVEKİLİNE SİTEM: O BOMBA MECLİS'E DÜŞEYDİ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Esra Köse Başaran'ın yakınlarına ziyarette bulundu. Ziyarette, Esra Köse Başaran’ın kayınvalidesi Emine Başaran, "Duysunlar benim sesimi. Allah’ım o bomba Meclis'e düşseydi. Benim kuzumu onlar kavurdu, o Meclis yıkıla kala. Onlar için vatan sağolsun demeyeceğim’’ diye sitem etti.

Okunma Sayısı: 2051
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    16.1.2016 10:34:59

    mİLLETİMİZ ÇÖZÜM SÜRECİ VE ÖNCESİNDE TERÖRİSTLERLE YAPILAN PAZARLIKLARIN AÇIKLANMASINI,YADA AÇIKLANANLARIN DOĞRU-OLUP OLMADIĞININ BEYANINI BEKLİYOR BİİR.iKİNCİSİ ÇÖZÜM SÜRECİNDE operasyon yapılması İÇİN TALEPTE BULUNAN 290 TALEBİN sadece 8 ne izin verdiren diğerlerine izin verdirmeyen başta RTE,BAŞBAKAN,İÇİŞLERİ VE VALİLERİN İSTİFASINI BEKLİYORUZ. Millete samimiyetsiz,yanıla yanıla yanıldık diyenlerin asıl HALKI ALDATANİYANILTAN VE MİLLİ BİRLİĞİN ALTINI OYANLAR olduğu kanaati gittikçe pekişmektedir.

  • demokrat

    15.1.2016 18:18:49

    Normal konuşma değil mi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı