"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit Yüzbaşının Yarbay ağabeyinden AKP'lilere çok sert tepki

23 Ağustos 2015, Pazar 15:15
Şırnak'ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye Büyük Cami'de düzenlenen cenaze töreninde milletvekillerine tepki gösterildi.

Şırnak'ın Beytülşebap ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından tarafından şehit edilen Osmaniyeli Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze namazı, AKP'lilerin namaza katılması nedeniyle oluşan gerginlikten dolayı kılınamadı. 

Şehidin abisi Yarbay Mehmet Alkan, ‘Şehit olmak istiyorum’ diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a isim vermeden tepki göstererek, “Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de 'şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. PKK’ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan’a yardım edenler de kahrolsun.” dedi.

Tepkiler nedeni ile cenaze namazı kılınamayan törende ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına gönderilen çelenk de vatandaşlar tarafından parçalandı.

Şehit Yüzbaşı için öğlen namazının ardından Osmaniye Enverül Hamit (Büyük) Camii’nde bir tören düzenlendi. Binlerce Osmaniyeli Türk bayraklarını alarak törene katıldı. Öğle namazının ardından ise cenaze namazına geçildi. Bu esnada AKP İl Başkanı Hamza Tor, AK Partili milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Suat Önal’ın namaza gelmesiyle birlikte bir anda gerginlik oluştu. Vatandaşlar, AK Partililerin alandan ayrılmasını isteyerek yuhladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile TBMM İdare Amiri ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz araya girerek AKP'lileri korudu. Bu esnada MHP’liler AK Partililerden korumalarının yanlarından ayrılmasını istedi. Daha sonra metanetli bir şekilde bekleyen şehit yüzbaşının abisi Yarbay Mehmet Alkan sinirlerine hakim olamayarak bağırmaya başladı. Yarbay Alkan’ın etrafına toplanan askerler konuşmasını engellemek istedi. Yarbay Alkan, kalabalığı yararak şehit kardeşinin tabutunun yanına geldi. 'Ali’m' diyerek tabuta sarılan Yarbay Alkan, çözüm sürecine tepki gösterdi. Kardeşinin tabutunu göstererek, “Burada vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine, dünyaya doymadı. Bunun katili kim, bunun sebebi kim, düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyor. Kendileri gitsin savaşsın.” dedi. Şehidin abisi alandan ayrılırken de ‘Şehit olmak istiyorum’ diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a tepki göstererek, “Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de şehit olmak istiyorum diye bir şey yok. PKK’ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan’a yardım edenler de kahrolsun.” diye konuştu. Yarbay Alkan’ı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara polis aracına bindirerek alandan uzaklaştırdı.

Daha sonra namaz başlamadan önce şehidin astsubay kardeşi, Müftü Ramazan Çortul’un yanına gelerek namazın alayda kılınmasını istedi. Şehidin kardeşi, “Ben bu çocuğun abisiyim. Alaya götürelim, alayda kıldıralım. Ben burada bu çapulcuları istemiyorum.” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara devreye girerek şehidin kardeşini sakinleştirdi. Gerginliğin artması üzerine namazı kıldırmak için alanda bulunan Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, tek başına tekbir alarak cenaze namazını kıldı. Müftü namazı kılarken, yanında ise şehidin kardeşi ve arkadaşları çözüm sürecine tepki gösterdi. Tabut alandan ayrılırken ise vatandaşlar ‘cenaze namazı kılınmadı’ diyerek tepki gösterdi.

ERDOĞAN'IN GÖNDERDİĞİ ÇELENK VATANDAŞLAR TARAFINDAN PARÇALANDI

Bu arada cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına gönderilen çelenk de vatandaşlar tarafından parçalandı. Vatandaşlar da çözüm süreci ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki göstererek, kendi çocuklarını savaşmaya göndermesini istedi. 

Okunma Sayısı: 5896
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • vedat

    27.8.2015 14:13:37

    KP'NİN CENAZE TİMLERİ VE ERDOĞAN TEKBİRİ! Erken seçim veya erken savaş! Erken seçim kararı alan AKP, cenaze propogandası dışında tutunacak doğru dürüst bir dal bulamıyor! Cenaze ticaretini, cahil kitlelerin şöven duygularını kendi amaçları için kanalizede kullanmaya çalışan AKP, bu kez de Cenaze timleri kurdu! Şırnak, Yüksekova, Varto, Şemdinli, Silvan vb..yerleri yerle bir eden özel harekat timleri operasyon sonrası, İŞİD gibi "Tekbir Allah-u ekber" ve "Ya Allah bismillah Allah-u ekber" nidasıyla kutlama yapmaya başladılar..  Cenaze timleri, her yerde Erdoğan adına tekbir getirecek, muhalafete karşı mücadeleyi hızlandıracaklar! AKP, Allah-u Ekber sloganları arasında erken seçime değil, erken savaşa girmeye hazırlanıyor! Cenaze timleri, kriminal bir geçmişi olan, Müslüman veya sonradan Müslüman olan gençlerden oluşan, hayatını düzene sokmakta zorlanmış ve kendisine bir sistem sunan, İŞİD ve diğer Cihatçıların hayranı, Erdoğan tipinde otoriter bir güç arayışındaki gençler oluyor...

  • Sezai Mumcu

    24.8.2015 06:02:26

    ERDOGAN CUMHURBASKANLIGINDAN ISTIFA ETMELISIN

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı