"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehitler dualarla ebediyete uğurlandı

23 Nisan 2016, Cumartesi 19:02
Tunceli'deki terör saldırısında şehit olan Jandarma Onbaşı Karatepe, Jandarma uzman çavuş Yılmaz ve Jandarma Er Özden, ebediyete uğurlandı.

Tunceli'deki terör saldırısında şehit olan Jandarma Onbaşı Karatepe, Jandarma uzman çavuş Yılmaz ve Jandarma Er Özden, ebediyete uğurlandı.

Şehit Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe'nin cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Karatepe için Eriklibaba Kültür Derneği ve Cemevi'nde düzenlenen törene, 1 Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, şehit Karatepe'nin ailesi ve vatandaşlar katıldı. Aile, burada taziyeleri kabul etti.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanlığı, TSK ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş çelenk gönderdi.

Cenaze, buradaki törenin ardından Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.

Uzman çavuş Yılmaz yozgat'ta toprağa verildi

Şehit jandarma uzman çavuş Yücel Yılmaz'ın naaşı da memleketi Yozgat'ın Yerköy ilçesinde toprağa verildi.

Elazığ'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Yerköy ilçe stadına getirilen şehit Yılmaz'ın cenazesi, buradan helallik alınması için Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde yaşayan annesi Şemsi ve kardeşi Yusuf Yılmaz'ın evine getirildi. 

Şehidin naaşı daha sonra Çiçekdağ ilçesi çarşı meydanına getirildi. Burada Kırşehir Müftüsü Mehmet Şahin tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Tören sırasında ayakta durmakta güçlük çeken şehidin eşi Ömür Yılmaz ve annesi Şemsi Yılmaz askeri personel ve sağlık görevlileri tarafından teselli edilmeye çalışıldı. 

Şehidin cenazesi, namazın ardından Yozgat'ın Yerköy ilçesine getirilerek, Karacaahmetli köyünde bulunan Molla Türbesi mezarlığında defnedildi.

Şehit Jandarma Er Özden Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Jandarma Er Özkan Özden (21), Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katıldığı cenaze töreninin ardından, Samsun'da ebediyete uğurlandı.

Kıranköy Mezarlığı gasilhanesinden alınan şehit Özden'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, nakil aracıyla Büyük Cami önündeki meydana getirildi. 

Buradaki törende, Pazar Yeri İmamı Resul Güneş tarafından Kuran'ı Kerim okundu. Ardından şehit jandarma er Özkan Özden'in öz geçmişi okundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, şehit babası Rasim Özden'e başsağlığı dileklerini iletti. Daha sonra Samsun Müftü Yardımcısı Abdullah Bilece tarafından ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı.

Daha sonra şehit Özden'in cenazesi askerlerin omuzunda top arabasına konuldu.

Şehidin cenazesi, daha sonra Kıranköy Mezarlığı'nda bulunan şehitliğe götürülerek, burada defnedildi.

AA

Okunma Sayısı: 1726
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı