"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehitler dualarla yad edildi: 312 hatimin duasında eller semaya açıldı...

15 Mayıs 2018, Salı 23:00
Manisa'da, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına karşı çıkarken İsrail askerleri tarafından katledilen Filistinliler ile 15 Temmuz şehitleri için okunan 312 hatimin duası yapıldı.

Hatuniye Camii'nde 15 Temmuz Derneği öncülüğünde Şehzadeler Belediyesi, İl Müftülüğü ve Manisa İmamhatip Okulları Platformu desteğiyle düzenlenen hatim duası okuma programı öncesi açıklama yapan 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, yurt genelinde her ayın 15'inde 15 Temmuz günü vefat eden şehitler için hatim okuduklarını söyledi.

Manisa'da Filistin şehitleri için de okunan toplam 312 hatimin duasının yapıldığını ifade eden Şebik, "Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlarımız, Çanakkale şehitlerimiz hasılı bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizin ruhuna biz bugün burada bu programı gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Şebik, Gazze'de yaşanan katliama da değinerek, şöyle devam etti:

"Bugün Gazze'nin mübarek annelerine ve kahramanlarına da dualarımızı, selamlarımızı yolluyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Gazze düşerse insanlık düşer. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan ramazanı şerife denk gelmesi başka bir manidarlık. Ramazan ayının paylaşma, kaynaşma duygusu ile başta 15 Temmuz'da gösterdiğimiz kaynaşmayı inanıyoruz ki ümmetin de aynı şekilde bu birlikte içerisinde hayata devam eder ve biz ne 15 Temmuzları ne de Gazze'de görmüş olduğumuz bu saldırıyı bir daha görürüz."

Manisa İmamhatip Okulları Platformu Başkanı Bilal Demir de "Bu toplantıda toplam 251 hatim diye niyetlenmiştik fakat Filistin'deki şehit haberleri gelince toplam 312 hatim okundu. Bugün de Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Manisa İl Müftülüğümüzün destekleriyle yine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile burada bunun hatim duasını yaptık. Güzel bir etkinlik oldu." ifadelerini kullandı. 

AA

Okunma Sayısı: 1468
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı