"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehitler gibi biz de hayır diyeceğiz

18 Mart 2017, Cumartesi 16:43
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Çanakkale mesajında “İşte bugün her nefesimizde rahmet borcumuz olan Aziz şehitlerimizin şehadete ererken haykırdıkları gibi, aynı kaygılarla ve onların ruhunu huzura kavuşturmak adına bizler de “hayır” diyoruz” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Uysal, mesajında “İşte bugün her nefesimizde rahmet borcumuz olan Aziz şehitlerimizin şahadete ererken haykırdıkları gibi, aynı kaygılarla ve onların ruhunu huzura kavuşturmak adına bizler de “hayır” diyoruz” dedi. İmanı ve azmiyle yedi düvele kafa tutmuş bir ecdadın evlâtları olduğumuzu hatırlatan Uysal, yayınladığı mesajda şunları ifade etti: “102 yıl önce bugün, yokluğu beraberlikle aşmış, imanı ve azmi ile yedi düvele kafa tutmuş ecdadımızın tarihe altın harflerle yazdırdığı şanlı bir zafer kazanıldı. Bütün imkansızlıklara, türlü sıkıntı ve badirelere rağmen, çağın en gelişmiş silâhlarına göğsünü siper eden, “Vatan” savunması uğruna tüm farklılıkları reddeden ecdadın kazandığı ve savaşların tarihine muhakkak not düşülen, ülkelerin kaderine müdahale eden bu zafer, içinde bulunduğumuz iklimde hatırlanacak ve feyz alınacak bir mahiyettedir.”

“İhtiyacımız olan tek şey birlik ve beraberlik ruhudur”

Uysal, “Yıllardır adet olduğu üzere şahsi kaygılarla ayrıştırılan, bu ayrışma üzerinden siyasal hesaplar yapılan bu dönemde, milletimizin ihtiyaç duyduğu, Çanakkale’de yokluğa zafer kazandıran beraberlik ruhudur. O gün “Hayır” dendiği için bugün var! Sömürüye ve bölünmeye canı pahasına “Hayır” diyen ecdadın kazandığı bu kutlu zafer, bizlere yaşanacak, uğruna gerektiğinde yeniden çarpışacak bir vatan bıraktı. İşte bugün her nefesimizde rahmet borcumuz olan Aziz şehitlerimizin şahadete ererken haykırdıkları gibi, aynı kaygılarla ve onların ruhunu huzura kavuşturmak adına bizler de “hayır” diyoruz. Seneyi devriyesinde bir kez daha şükranla aziz şehitlerimizi yad ediyor, onlara karşı sahip olduğumuz sorumluluk ile yaşamaya, bu kadim topraklarda bu güzel vatanı yaşayacağımıza söz veriyoruz” şeklinde konuştu.  

İstanbul – Yeni Asya    

 

 

Okunma Sayısı: 3561
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    19.3.2017 04:37:39

    Bu vatan 10 milyonu doyurdu şimdi ise 80 milyonu doyurduktan sonra Rusya, AB ülkeleri, Ukrayna, Beyaz Rusya ve daha nice devletleri doyuruyor hamdolsun. İlk Kıbrıs krizinde çıkartma gemisi bile yoktu, şimdi ise donanma, hava kuvvetleri ve kara kuvvetlerinin gayet önemli ihtiyaçlarını bu millet karşılıyor. Olumlu gelişmeleri beklemek bize farzdır biliriz, la taknetu min rahmetillah ile nikbinlik ve ümitvar olmaktır aldığımız ilahi emir. Biz millet olarak doğru ve dürüst inancımızla gücümüzü adilce, demokratça kullanmayı biliyoruz. Dolayısıyla bu düzen üzerine yolumuza devam edeceğiz inşaallah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı