"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şemdinli'de ele geçirildi!

22 Eylül 2016, Perşembe 12:52
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Şemdinli'de bölücü terör örgütüne ait 41 antipersonel mayını ele geçirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hakkari'de tüm güvenlik güçlerinin koordinasyonuyla gerçekleştirilen terörle mücadele harekatı sürüyor.

3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı emir komutasındaki harekatta 1'inci Komando Tugay Komutanlığı, 2'nci Komando Tugay Komutanlığı, 2'nci ve 34'üncü hudut tugay komutanlıkları, Hakkari jandarma komutanlığı, 7'inci hudut Alay komutanlığına bağlı komando birlikleri, hudut özel harekat birlikleri, jandarma özel harekat birlikleri ve motorlu birlikler katılıyor. Harekata polis özel harekat birlikleri ve emniyet unsurları ile geçici köy korucuları da destek veriyor.

Harekat kapsamında vatandaşlardan jandarma karakol komutanlığına gelen ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar bölgesinin batısında arama yaptı. Aramalar sonucu bölücü terör örgütü üyelerince arazide çalılar arasına gizlenmiş 41 adet İtalyan yapımı Valmara 69 antipersonel mayını ele geçirildi. 

Antipersonel mayınları kara mayını sınıfı içerisinde, taşıtlara karşı kullanılan türün dışındaki insan hedeflerine karşı geliştirilmiş bir mayın çeşidi olma özelliği taşıyor. Parça tesirli mayınlar günümüzde genellikle sıçrayan mayın olarak adlandırılıyor. Genellikle öldürmemek üzere geliştirilen bu tür mayınlar yaralama amacı taşıyor.

Bölücü terör örgütü bu tür mayınları, yaralanan askerin başına birkaç kişinin daha toplanmasını ve böylece toplu hedef teşkil etmelerini sağlamak, operasyon yapan askerlerin yaralı arkadaşlarını görerek moral ve motivasyonlarını düşürmek için kullanıyor.

Bu mayınlar zırhlı taşıtların özellikle tekerlek kısmına hasar vererek taşıtları iş göremez hale getirebiliyor.

DHA

Okunma Sayısı: 1110
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı