"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şemdinli esnafı bugün kepenk açmadı

10 Ekim 2016, Pazartesi 16:35
Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezindeki esnaflar, terör saldırılarına tepki amacıyla kepenklerini açmadı.

İlçede terör olayları nedeniyle huzursuz olduklarını dile getiren esnaflar, tepkilerini kepenk açmama kararı alarak gösterdiklerini söyledi. 

Esnaflardan Nihat Çetinkaya, yaşanan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Saldırıda askerlerin yanı sıra sivil vatandaşların da hedef alındığını anımsatan Çetinkaya, "Bugün buna tepki göstermek için herkes evine çekilmiş durumda. Şemdinli halkı olarak birlik ve beraberlik içinde bu terör saldırısına gereken cevabı vermeye çalıştık. Sivil insanlarımızın ve askerlerimizin hedef alınmasını kabul etmiyoruz. Çok üzgünüz. Masum sivil insanların, askerlerin ne günahı var. Yaşananlar bir vahşettir. Bu terör olaylarının her zaman karşısındayız ve karşısında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Bu arada, terör saldırısının yaşandığı bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Şemdinli'de dün Durak Hudut Bölük Komutanlığı önünde yol kontrol ve arama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine yönelik terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirilmiş, olayda 10 asker ve 5 sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.

AA

Etiketler: hakkari, şemdinli, esnaf, kepenk
Okunma Sayısı: 1408
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı