"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Seyit Rıza’nın torunu Bahçeli’ye dava açtı

18 Kasım 2014, Salı 15:48
1937-38 Dersim olaylarında 7 arkadaşı ile birlikte idam edilen Seyit Rıza’nın torunu Rüstem Polat, Devlet Bahçeli’ye hakaret davası açtı.

Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hacı Bektaş'taki konuşmasında 1938'de Dersim'de yaşananlar için 'katliam' ve 'Dersim modern Kerbela'ydı ifadelerini kullanmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Dersim olaylarına ilişkin yaptığı değerlendirmeleri hakaret olarak kabul eden ölenlerin yakınları Bahçeli’ye yönelik açtığı hakaret davaları devam ediyor. 

Tunceli'de 1937-38 Dersim olayları sırasında aralarında çocukların da bulunduğu 9 kişilik ailesi ölen Hüseyin Akgün’nün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı 4.99 kuruş değerinde manevi tazminat davası açmasının ardından Dersim isyanın lideri olarak değerlendirilen Seyit Rıza’nın torunu Rüstem Polat da Tunceli Adliye’sine giderek Bahçeli’ye hakaret davası açtı.

Dersim olayları sırasında tutuklanarak Elazığ Buğday meydanında 7 arkadaşı ile birlikte idam edilen Seyit Rıza’nın torunu Rüstem Polat, Devlet Bahçeli’yi adli makamlarda ifade vermeye çağırdı. Devlet Bahçeli’nin Dersim olaylarında ölen ailelere yönelik yaptığı açıklamaya tepki gösteren Polat, “Devlet Bahçeli’ye diyorum ki; dokunulmazlığını kaldır gel, benimle adalet önünde ifade ver. Ben sizi davet ediyorum, buyurun yargının önüne çıkalım. Benim halen acılarım var. Katliamda öldürülen, ateşe atılan insanlarımız var. Bunlardan bir tanesi benim dedem Seyit Rıza ve oğlu Hüseyin. 77 yıldır hala bu insanların mezar yerleri belli değil. Ruhlarını bize teslim ettiler. Halen siz bu insanlara katliam yapıyorsunuz. Buyursun gelsin yargının önüne çıkalım, eğer ben suçluysam yargı bunun hakkından gelir.” dedi.

Seyit Rıza’nın torunu Rüstem Polat, Başbakan Davutoğlu’nun 23 Kasım’da Tunceli’ye geleceğini kendisi ve avukatıyla birlikte Davutoğlu’nu ziyaret edip Seyit Rıza’nın mezar yerlerinin kendisine açıklaması yönünde istekte bulanacağını söyledi.

Rüstem Polat’nın avukatı Cihan Söylemez de ülkeyi temsilen eden AKP ve CHP gibi siyasi partilerin bile Seyit Rıza’nın haksız yere idam edildiğini kabul etmesine rağmen Devlet Bahçeli’nin hakaretlere devam ettiğini ifade eden Cihan Söylemez, “Buna rağmen Devlet Bahçeli’nin hakaret vari açıklamaları ve çeşitli iftiraları her geçen gün sürmesi karşısında kendisi hakkında bugün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Suç duyurusunda bulunurken de kendisine şu açıdan seslenmek istiyoruz: müvekkilimin dokunmazlığı yok, kendisinin ise dokunulmazlığı var. Devlet Bahçeli gelsin dokunulmazlığını kaldırsın. Bu şekilde savcılık makamına çıksın. Adli makamlar önünde ifadesini versin. Ve adli makamlar buna göre kararını versin.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1688
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı