"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SGK'dan jet açıklama

24 Kasım 2014, Pazartesi 16:37
SGK bugün sistemde yaşanan çöküş üzerine bir açıklama yaptı.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, 1 Ekim 2014'den itibaren vatandaşların sigorta borçlarına ilişkin yapılandırma başvurularının alınmaya  başlandığı ve başvuruların SGK sistemine normalin çok üzerinde yük getirdiği  vurgulandı. 
 
Borç yapılandırma uygulamalarının getirdiği yükün yanı sıra,  vatandaşların son başvuru gününde yoğun işlem yapmaları sonucunda sisteme aşırı  yüklenmenin gözlemlendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
"Bugün son işlem günü olan e-bildirge uygulamasına olan aşırı talepten  dolayı kısmi bir aksaklık yaşanmıştır. 77 milyon vatandaşımıza sağlıkalanında  hizmet eden MEDULA uygulaması hiçbir zaman yüzde 100 hizmet veremez duruma  gelmemiştir. MEDULA aşırı yüklenmeden dolayı hizmet sınır limitlerine ulaşmış, bu  limitin üzerinde kalan kesim için kısmi ve geçici olarak hizmet sağlanamamıştır.  420'den fazla uygulamaya sahip kurumumuzun en öncelikli uygulaması MEDULA'dır.  Sistemde yoğunluk yaşandığında sistem kaynaklarının tümü MEDULA uygulamasının  hizmetine tahsis edilmektedir. SGK Bilgi Sistem alt yapısı ve uygulamaları hizmet  vermeye devam etmektedir.

Etiketler: sgk, borç, medula
Okunma Sayısı: 716
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı