"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şiddet olayları yüzde 69 arttı

16 Ocak 2019, Çarşamba 20:25
ülke genelinde yaralama ve öldürmeye varan silÂhlı şiddet olaylarında son 4 yılda yüzde 69 artış olduğu gözlemlendi.

ŞAHSÎ silâhlanmaya karşı mücadele veren Umut Vakfı, Türkiye’nin silâhlı şiddet haritası ve bunun sonucu yaşanan ölümlerle alâkalı 2018 raporunu yayımladı. Geçen yıl işlenen suçlarda Marmara bölgesi birinci olurken, Şırnak’ta ölümlü veya yaralamalı olay yaşanmadı. Basında çıkan haberlerden oluşturulan istatistiklere göre; ülke genelinde yaralama ve öldürmeye varan silâhlı şiddet olaylarında son 4 yılda yüzde 69 artış olduğu gözlemlendi. 2018’de basına şiddet olaylarına ilişkin 3 bin 679 olay yansıdı. Bu olaylar sonucu 2 bin 279 kişi tüfek, tabanca ve kesici aletlerle vefat ederken, 3 bin 762 kişiyi de yaralandı. 2015 yılında sonu yaralanma ve ölümle biten şiddet olayı sayısı 2 bin 175 olarak açıklanmıştı.

En çok suç, Marmara’da işlendi 

Raporda, olaylarda hangi silâhların kullanıldığı da belirtilirken, tüfek ediniminde geçen yıllara göre büyük artış yaşandığı vurgulandı. 2018’de en çok suçun işlendiği bölge Marmara Bölgesi olurken, İstanbul en çok olayın yaşandığı il oldu. Euronews’in haberine göre ikinci sıradaki Sakarya’da, bir önceki yıla oranla artış yüzde 42 olarak görüldü. Şahsî şiddet olaylarının en çok artış gösterdiği bölge ise İç Anadolu Bölgesi oldu. 2015’te 215 şiddet olayı yaşanırken, 2018 yılına gelindiğinde bu rakam yüzde 128 artışla 646 olarak ölçüldü. Şiddet olaylarının en az arttığı bölgeyse yüzde 31 ile Güney Doğu Anadolu Bölgesi oldu.

Etiketler: suç, şiddet, silah, Türkiye
Okunma Sayısı: 1300
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı