"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Silâh reklâmına ceza yağacak

15 Ocak 2019, Salı 17:28
Ticari Danışman Abdullah Koçoğlu, 28 Aralık 2018 tarihli resmî gazetede yayımlanan bir hükme dikkat çekerek, yasayı dikkate almayan silâh üreticilerine, silâh satıcılarına ve yayıncılara 2019’da ceza yağacağını söyledi.

Koçoğlu, yaptığı açıklamada; “28.12.2018 tarihli ve 30639 sayılı resmî gazetede yayımlanan Ticarî Reklâm ve Haksız Ticarî Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 5. Maddesi ile; Aynı Yönetmeliğin 27’nci maddesinin 3. fıkrasına “Her türlü ateşli veya ateşsiz silâh, silâh üreticisi ve satışının reklamına izin verilemez.” hükmü eklendiği ve dolayısıyla son yapılan bu düzenleme ile tereddüte yer bırakmayacak şekilde ‘her türlü ateşli veya ateşsiz silâhın, silâh üreticisinin ve satışının reklâmına internet dahil hiçbir mecrada izin verilmeyeceği’ açıkça ifade edildiğini söyledi.

İdarî ve adlî cezalara dikkat

Koçoğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti:  “Yasaya uymayan işletmeler ve kişiler, ister ateşli ya da ateşsiz silâh üreticisi veya satıcısı olsun, ister yayıncı ya da silâh reklamı yapan bir tüzel ya da gerçek kişi olsun, önce İdarî Yaptırım Cezasıyla, tekrarı halinde ise Adlî Cezalar ile karşılaşabilir. Kamuoyunu, bu konuda duyarlı davranmaya ve haksız rekabete mahal vermemek için, yasanın aksine hareket edenlere göz açtırmamaya dâvet ediyoruz. Ayrıca, yine haksız rekabetin önlenmesi adına ateşli ve ateşsiz silâhların uluorta teşhir edildiği, yanı sıra her yaştan misafirin kabul edildiği ve yine bu kişilere satışın yapıldığı, basında ya da indoor-outdoor reklâm alanlarında özendirici şekilde tanıtımları yer alan avcılık ve atıcılık konulu fuarlara ve avcılık atıcılık konulu doğa festivallerine de denetim ve kısıtlama getirilmesi gerekir kanaatindeyim.” 

Reyhan Keser - İstanbul

Haber Merkezi

Etiketler: reklam, silah, Resmi Gazete
Okunma Sayısı: 2113
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı