"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Silahını çıkardı ama kullanamadı'

28 Kasım 2015, Cumartesi 14:37
Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırıda olay yerinde bulunan bir görgü tanığı, çatışmanın, iki kişinin gruba doğru silah sıkarak yaklaşmasıyla başladığını söyledi. Elçi, vurulduktan sonra yere düştüğü sırada elini beline atıp silahını çıkardı, ama kullanamadı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırı sırasında olay yerinde bulunan ve adının Mehmet olduğunu söyleyen bir görgü tanığı, Al Jazeera'ye olay anını anlattı.

Görgü tanığı, iki kişinin, Balıkçılarbaşı tarafından gruba doğru silah sıkarak yaklaştığını söyledi.

"Tahir Elçi konuşmasını bitirdi, elinde pankart vardı, onu dört ayaklı minarenin dibine koyarken silah sesi geldi. Balıkçılarbaşı tarafından biri silah sıka sıka bu alana doğru geldi. Arkasında bir kişi daha vardı."

Görgü tanığı, bu sırada silah sıkan iki kişinin geldiği yönün tersinden de uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını söyledi. Elçi'nin de bu yönden gelen kurşunla, ensesinden vurulduğunu belirtti.

"Bu arada dört ayaklı minarenin arka sokağında bulunan hendekten de uzun namlulu silahla ateş açıldı. Tahir Elçi'nin kafasının arkasından vurulduğunu gördüm. Yere düştü, yere düşerken elini beline götürdü kendi silahını çıkarmak için. Silahını çıkardı ama yere düştü, kullanamadı.

"Kafasını kaldırıp ateş açılan yere doğru bakmaya çalıştı, baktı ve sonra kafası yere düştü. Yüzü gözü kan içindeydi."

"Çatışma 10 dakika kadar sürdü. O sırada kafamızı kaldıramadık."

Okunma Sayısı: 1608
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tolstoy

    28.11.2015 17:45:56

    Yazık günah. Bunu da devletin üstünw yıkmaya çalışıyorlar, bu da ayıp

  • Hasan

    28.11.2015 16:15:10

    bu terör Putin arti PKK kokuyor iki dinsizin ittifaki.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı