"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Silahsızlanma çağrısı

04 Ekim 2018, Perşembe 23:46
UMUT VAKFI, ŞİDDETİN HER TÜRÜ VE BİREYSEL SİLÂHSIZLANMA İÇİN; EĞİTİM VE YASAL DÜZENLEMELERE ACİLEN İHTİYAÇ ÇAĞRISINDA BULUNDU.

Umut Vakfı, bütün toplumu ve toplum sağlığını tehdit eder boyuta gelen, silâhlanmanın ve silâh satışının pervasızca yapılmasının önlenmesini  ivedilikle talep ediyor. Vakıf yaptığı açıklamada, öfke kontrolü eğitiminin okul müfredatına alınmasını, ilkokuldan, hatta ana okulundan itibaren öfke kontrolü ve cinsiyet eşitliğinin çocuklara öğretilmesini özellikle önererek, duyarlı yöneticileri ve duyarlı kitle örgütlerini, yurttaşları mücadeleye çağırıyor.

Silahın şakası yok

Umut Vakfı açıklamasında şunları kaydetti:  “Silâhın şakası yok. Silâh öldürür, diyoruz. Ve anne babaların çocuklarının eline silâh verip insan öldürttüğü, sokak köpeklerinin, kedilerinin hedef gözetilerek öldürüldüğü, gözlerinin oyulup, bacaklarının kesildiği, maganda cinayetlerinin her geçen gün arttığı, şiddetin ilkokullara kadar indiği günümüzde şiddete ve bireysel silâhlanmadaki artışa dikkat çekmenin öneminin giderek arttığını düşünüyoruz.”

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Açıklamada, silâhın şiddet kültüründeki rolü ve işlevi nedeniyle, suçun önlenmesi açısından şu hususlara dikkat çekildi:

1. Bir ülke veya topluluktaki silâhlı şiddet, ruhsatlı ve/veya ruhsatsız silâhların varlığı ile doğrudan bağlantılıdır.

2. Silâh sahibi olma, bir imtiyaz ya da hak olarak ele alınamaz.

3. Silâhı sınırlandırmak üzere, hükümetler tarafından gerekli tedbirler alınmadığı sürece, silâh kültürü yaygınlaşarak kamu güvenliğini tehdit etmeye devam edecektir.

4. Yasal düzenlemeler, denetimlerin yanında, eğitim programları ve sorunları çözümleyici stratejilere de ihtiyaç vardır.

 

Etiketler: silahsızlanma
Okunma Sayısı: 1507
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı