"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Silivri Cezaevi’nde yaşananları tarih mutlaka yazacak

08 Haziran 2017, Perşembe 18:26
Geçtiğimiz yıllarda Silivri Yerleşkesi içerisinde gerçekleştirilen KCK davalarında yer alan Özgür Gündem Gazetesi avukatı Özcan Kılıç, Silivri’de ilk kez mahkumların kaldığı cezaevleri ile yargılandıkları mahkemelerin aynı yapı içerisine sokulduğunu kaydediyor.

Kılıç, “Bu durum insan haklarına aykırıdır. Bir kişinin adliyede yargılanma hakkı gasp ediliyor. Hiç kimseyi görmeden ve kimse ile konuşmadan hücresinden alınıp direkt mahkeme salonuna çıkarılıyor” diyor.  

DW’de yer alan habere göre, gazeteci Kadri Gürsel’in eşi Nazire Gürsel’e göre, Silivri Cezaevi’nin ömrü uzun olmayacak. Gürsel, “Bir devlet bundan utanç duymalıdır. Tarih, Silivri Cezaevi’nde yaşananları mutlaka yazacak. Nasıl Diyarbakır Cezaevi, Ulucanlar Cezaevi Türkiye demokrasisi için sembol haline geldiyse, Silivri Cezaevi de öyle olacak. Benim çocuklarım, torunlarım orayı bir müze olarak gezecekler ve bizim bugünlerde neler yaşadığımızı görecekler” şeklinde konuşuyor.

Okumak için tıklayınız:

Her tutuklama yargısız infaza dönüşüyor

Etiketler: silivri, cezaevi
Okunma Sayısı: 6105
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı